Sinop Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ortaklığında düzenlenen kariyer günlerinin son gününde Sinop Üniversitesinin konuğu Danıştay Üyesi, PTT eski Genel Müdürü Osman Tural oldu. Kariyerinden kesitler sunan Tural, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen etkinliğe Sinop Üniversitesi öğrencileri üç gün süresince yoğun ilgi gösterdi. Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Osman Tural, kariyerine kaymakam olarak başladığını söyleyerek, “ Başarılı olmak için kişinin yaptığı işi en iyi şekilde yapmayı hedeflemesi gerekir. Benim hayat boyu ilkem bu oldu. Ben ne yaptıysam en iyisini yapmak için çabaladım. Bunun yanı sıra dürüstlükten taviz vermemek de gerekir. Ben Alaçam'da doğdum. Bir köy çocuğu olarak eğitim hayatımı sürdürdüm. İmkânsızlıklarımı eğitim sayesinde aştım. Kariyerim boyunca da dürüstlükten taviz vermeden verilen görevlerin hakkını vermeye çalıştım" dedi.
 
Söyleşi sonunda Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Danıştay Üyesi, PTT eski Genel Müdürü Osman Tural’a hediye takdim etti. Program sonunda ise Osman Tural, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteline ait Şeref Defterini imzaladı. 
 
Editör: Vitrin Haber