Öğrencilerin öneri-taleplerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımıza belirlenen günlerde ziyaretler gerçekleştirecek olan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ilk buluşmasını Boyabat İİBF ve Boyabat Meslek Yüksekokulunda eğitim gören öğrencilerle gerçekleştirdi. 

Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda düzenlenen buluşma programında Rektör Dalgın’a; Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Alpaslan, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Serdar Yener, Yrd. Doç. Dr. Candaş Can, Boyabat MYO Müdürü Öğr. Gör. Nazlı Ülker Hançer, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Recep Kural, Akademik-İdari Personeli ve öğrenciler katıldı. 

Üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği buluşmada, Rektör Dalgın, öğrencilere sorun ve ihtiyaçlarının çözümü konusunda kapısının her zaman açık olduğunu dile getirdi.  

Boyabat’ta eğitim görmenin öğrenciler açısından bir dezavantaj olmadığını belirten Rektör Dalgın, Boyabat ilçesinin eğitim kalitesi, sosyal olanak ve barınma anlamında öğrencilerin ihtiyaçlarını büyük oranda karşıladığını söyledi.  
Öğrencilerin daha iyi imkânlarda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla sık sık Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarını ziyaret ederek, bölüm hocalarıyla birebir görüştüğünü vurgulayan Dalgın, “Hocalarımızla görüşmelerde öğrencilerimize, “Öğrencilere kaliteli eğitimi daha iyi nasıl verebiliriz?” ve “Sınıflarımızda nasıl daha etkin olabiliriz?” sorularına cevap arıyoruz” dedi.  

Rektör Dalgın, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soru, talep ve önerileri tek tek cevapladı. 
Editör: Vitrin Haber