Ayancık Fatih İlkokulunda başlatılan “Onların Gözünden” adlı proje ile 3. sınıf öğrencilerine fotoğraf eğitimi veriliyor.

Ayancık Fatih İlkokulu 3-E Öğrencilerine, Sınıf Öğretmeni Uzm. Öğretmen Erhan Çelem nezaretinde Fotoğrafçı Volkan Atılgan tarafından “Onların Gözünden'' adlı fotoğraf kursu teorik dersler ve pratik uygulamalar veriliyor.  

Ayancık fotoğraf amatörleri topluluğu, Ayancık musiki cemiyeti, tarabalar bir Ayancık belgeseli gibi birçok projelerin yakın destekçisi. 

Fatih İlkokulu 3-E Sınıfı Uzman Öğretmen Erhan Çelem yaptığı açıklama da “Okul yaşam alanlarımızın, minyatür bir atölyesidir. Bu minyatür yaşam atölyemizde genel temel bilgiler, kültürel değerler, sosyolojik ve teknolojik gelişmeleri kavratarak, öğrencilerimizde istenilen davranış gelişimlerini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.

Fotoğraf sanatı görsel sanatlar ders etkinlikleri içinde: çizim, boyama, yırtma yapıştırma, origami vb içinde hem teknolojik hem de en kapsamlı olanıdır. 

Ayancık Fatih İlkokulu 3-E sınıf öğrencilerimizi, bu etkinlik içinde: fotoğraf makinası, ışık, gölge,  tasarım, zaman ve çekim teknikleri tanıştırarak,  fotoğraf sanatını yaşamları sürecinde etkin olarak kullanabilmelerini hedefliyoruz. 

Fotoğraf sanatı etkinliğimiz sürecinin sonunda, öğrencilerimizin fotoğraf çekim eserlerini velilerimizle, Öğrencilerimizle ve kamuoyu ile paylaşmak adına ’’ONLARIN GÖZÜNDEN ‘’fotoğraf sergimizle taçlandırmak istiyoruz.” dedi.

Editör: Vitrin Haber