Çocuk masalları yazarı Yücel Feyzioğlu Sinop'ta çocuklarla buluşması sırasında, diğer milletlere nazaran Türklerin çok az kitap okuduğunu belirterek, öğrencilere çok kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “ Türk Dünya Masalları” programı kapsamında Sinop’a  gelen Çocuk Masalları Yazarı Yücel Feyzioğlu Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileriyle Sultan Hatun (kız meslek) Lisesi tiyatro salonunda buluştu.  

Programa Gazi Mustafa Kemal İlkokulu müdür, müdür yardımcısı ile 3. ve 4. sınıf öğretmen ve öğrenciler katıldı. Eski Türk masallarının hikayelerine değinen Feyzioğlu, onların ne kadar değerli eserler olduklarını anlatırken, çocuklara masal kahramanlarıyla ilgili sorular sordu. Bu sırada çocukların verdikleri cevaplardan öğrencilerin Türk masal kahramanlarını çok iyi tanımadıkları, aksine Batı eserlerini ve kahramanlarını daha çok okuyup tanıdıkları anlaşıldı.

En az Türkler okuyor
Çocuklara okumanın önemi anlatan usta yazar Yücel Feyzioğlu, dünyada en az Türklerin kitap okuduğuna da belirterek, ortalama bir Japon'un günde 29 dakika, bir Alman'ın 27 dakika, bir Türk'ün ise sadece 17 saniye kitap okuduğunu söyledi. 

Çocuk masalları yazarı Yücel Feyzioğlu program sonunda çocukların sorularını cevapladı. Keloğlan masalını anlatan Feyzioğlu, çocuklarla beraber skeçle bir masal canlandırdı.

Editör: Vitrin Haber