Sinop Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nurhan Öztürk, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Esra Bozkurt Altan ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Tan koordinatörlüğünde düzenlenen STEM eğitimi projesi ile, Sinop’ta eğitim gören ortaokul 6, 7 ve 8 sınıf öğrencilerine fen, teknoloji, mühendislik,  matematik, tasarım ve kodlamaya yönelik deneyim kazandırılması amaçlanıyor.

8 gün sürecek olan eğitim süresince ortaokul öğrencilerine yönelik; Görme Engelliler için Trafik Işıkları Tasarımı, Sokak Hayvanları için Su Kabı Tasarımı, Kuşların Göç Yolları için Yuva Tasarımı, Nakliye Firmaları için Vinç Tasarımı, Karadeliklerin Gizemi, Görme Engelliler için QR kodlu etiketler gibi STEM etkinliklerinin yanı sıra genel becerilerini geliştirecek Drama-Tanışma, Yaratıcı Düşünme Atölyesi, Survivor-STEM Oyunu ve Müzik Zamanı gibi faaliyetler de düzenlenecek.
 
Projeye katılan öğrenciler etkinliklerden keyif aldıklarını aynı zamanda projenin farklı düşünme ve farklı bakış açısı geliştirmek konusunda kendilerini geliştirdiğini belirtti.
Editör: Vitrin Haber