Türkiye Gençlik Vakfı, öğrencilerin hadisleri öğrenmesi, zihin dünyalarında canlandırması ve bu hadisler ışığında hayatlarını sürdürmelerini amaçlayarak; Türkiye'deki ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencilerin katılabileceği ''Çizimlerle 40 Hadis'' adlı resim yarışmasını düzenledi.

Sinop il genelinde Medeniyet ve Değerler kulübü kapsamında yaklaşık 100 eserin başvuruda bulunduğu yarışmanın ödül töreni Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda yapıldı. Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doc. Dr. Mustafa Öztoprak ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Dereceye giren ilk üç öğrenciye tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan TÜGVA Sinop temsilciliği ortaokul Koordinatörü Eyüp Aksel, yarışmada dereceye giren öğrencilerin Türkiye finallerine gitmeye hak kazandığını söyledi. Aksel; “Bu mübarek ramazan ayında öğrencilerimizin Peygamber Efendimiz in hadiselerini hayallerinde canlandırıp resme dökmeleri hadisleri yaşayıp anlamları bizleri çok mutlu etti. Yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ediyorum. İnşallah Sinop tan seçilen eselerler Türkiye finalinde de ödüle layık görülecektir' dedi.

 
Editör: Vitrin Haber