Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ‘11’inci Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge sergisi 17-20 Nisan tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek. 
Tüm bölgedeki iller arasında en iyisi seçilen projelerin yer alacağı sergiye, Sinop Bilim ve Sanat Merkezi 2 proje ile katılacak. 

Organizasyon hakkında bilgi veren Sinop BİLSEM Müdürü Hakan Süzgün, sergiye “Babillilerin Çarpma Yöntemine Alternatif, Farklı Çarpma Yöntemlerinin Araştırılması” ve “Kestaneden Çevre Dostu ve Yenilenebilir Biyoplastik Üretimi” konulu 2 ayrı proje ile katılacaklarını belirterek, yoğun katılımla geçecek olan etkinlikte Sinop’u en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Süzgün; “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) - Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlemektedir. 

Samsun bölgesine bağlı olarak başvuru yapan Sinop Bilim ve Sanat Merkezi projeleri özgünlük ve yaratıcılık, kullanılan bilimsel yöntem, tutarlılık ve katkı, yararlılık (Ekonomik, Sosyal vb.), uygulanabilirlik ve kullanışlılık, kaynak taraması, özümseme ve hâkimiyet, sonuç ve açıklık gibi kriterlere göre değerlendirilmiş ve İlköğretim Matematik Öğretmeni Selma Şentürk’ün danışmanlığında Özge Sakarya ve Öykü Kaptan’ın “Babillilerin Çarpma Yöntemine Alternatif, Farklı Çarpma Yöntemlerinin Araştırılması” projesi ile Fen ve Teknoloji Öğretmeni Tülay Gözaydın danışmanlığında Elif Hızarcıoğlu’nun “Kestaneden Çevre Dostu ve Yenilenebilir Biyoplastik Üretimi” projesi Bölge Sergisine davet edildi.” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber