Sinop Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu'na kazandırılan kütüphane, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında törenle açıldı. Okul hak kazandığı beyaz bayrağı da törende göndere çekti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizesinde ve Kuzeyin Parlayan Yıldızları Projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla kurulan Kütüphane açılışı renkli görüntülerle başladı. Vali Dr. Yasemin Özata, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Telatar ile çok sayıda davetlinin katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Programda: 2013 yılında hizmete giren ve kısa sürede fiziki şartlarını tamamlayarak 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazanan 5 okul arasına giren Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu'nun bayrağı İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Gökhan Telatar tarafından teslim edildi. Öğrenciler Asude Keserci ve Berke Albayrak tarafından teslim alınan beyaz bayrak alkışlar arasında göndere çekildi. Okulun hak kazandığı 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası'nında önümüzdeki günlerde okula teslim edileceği belirtildi. 

Törende, okulumuza kayıt yaptıran ve üstün başarı (takdir) sağlayan 5. sınıf öğrencilerine çekilişle bisiklet, tablet, pm4 başta olmak üzere birçok ödül verildi. İl çekilişi Vali Dr. Yasemin Çetinkaya'nın yaptığı programda diğer çekilişleri ise diğer protokol üyeleri yaptı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında da bu tür hediyelerin aynı usulle dağıtılacağı belirtildi.

Kısa sürede büyük mesafe alındı
Programda konuşan Okul Müdürü Aydın Yılmaz, tüm davetlilere açılışa katıldıkları için teşekkür etti. Aydın Yılmaz şunları söyledi; "2013 yılı ağustos ayında sadece 1 müdür ve 25 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Seyit Bilal İmam Hatip Ortaokulu aradan geçen 1,5 yıl içerisinde her anlamda bir değişim dönüşüm geçirmiş ve her alanda büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Bazılarının belki de kapanacak söylemleri arasında okulumuz 1,5 yıl sonra bugün 19 öğretmen ve 240 öğrenciye ulaşmıştır. Nakiller ve mücbir sebeplerden dolayı halen öğrenci sayımız 9 şubede toplam  200’dür. Bu dönemde okulumuz sportif, kültürel ve akademik başarıları yanında Beyaz Bayrak, Beslenme Dostu Okul gibi kalite sertifikalarını da alarak maarif davasında biz de varız demiştir. Sadece 1 hafta önce öğrencimiz Berke Albayrak yüzme yarışmalarında İl 1.si olmuş ve Türkiye Finalinde İlimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Dünya ormancılık su ve meteoroloji haftası  dolayısıyla öğrencimiz Asude Keseci şiir dalında İl 3.sü olmuştur. Okulumuzun 8.sınıfı olmadığı için eski ismiyle SBS Seviye Belirleme Sınavı’na giren öğrencimiz yoktur. Ancak yapılan deneme sınavlarında okulumuz ilk 3’te yer almaktadır. Öğrencilerimizin başarılarının  artarak devam edeceğine inancımız tamdır. Ayrıca Okulumuz  İHH. Uluslar arası İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Projesi başta  olmak üzere Ulusal Düzeydeki birçok Sosyal Projeye de ortak olmuştur" dedi. 

Aydın Yılmaz, konuşmasının sonunda okula destek veren herkese tek tek ismen teşekkür etti. 

Okulu ve kütüphaneyi tanıtıcı sinevizyon gösterimi ardından, yeni oluşturulan kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışta kurdeleyi Vali Dr. Yasemin Özata kesti. Protokol üyelerine açılış ardından çeşitli ikramlarda bulunuldu. 

Ali Yılmaz

Editör: Vitrin Haber