Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanlarından Prof. Dr. Emin Kuru öğrenci kulüp ve topluluklarının bilgisayar ortamında yapılandırılması projesinin tamamlandığını belirtti.
Prof. Dr. Emin Kuru yapmış olduğu değerlendirmede öğrenci topluluklarının üniversite hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak sözlerinde “ABD Başkanı Obama’da  Sayın Başbakanımız’da öğrenci toplulukları ile kendilerini yetiştirmiş liderlerdir, Türkiye’nin ileriki dönemlerdeki liderleri de inşallah üniversitemizin öğrenci topluluklarından yetişecek” ifadelerini kullandı. 

Emin Kuru konu ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmede şunları da kaydetti:

Üniversitemizde topluluk ve kulüplerin bilgisayar ortamında yapılandırılması projelendirilerek tamamlanmıştır üniversitemize hayırlı olsun..

Proje adı Gazi Üniversitesi Proje 2023’tür. Projenin amacı, Öğrenci kulüpleri ve topluluklarının öğrenci merkezli olarak yeniden yapılandırılmasıdır.

Hayata geçirilen bu proje ile; bilgisayar ortamında, otuz bin öğrenci örgütlü hale getirildi. Bu sistem 130 topluluğun vizyon ve misyon hedefleri doğrultusunda üç dilde yıllık planlama özelliğinde sahiptir. Yıllık planın etkinliklerini akademik liderin öncülüğünde yaptıran , ulusal ve uluslararası her üniversite ile ortak etkinliğe teşvik eden , sosyalleştiren, öz güveni geliştiren, iletişime açık, bilgiyi uygulama düzeyinde kullandıran, analitik düşünmeyi teşvik eden zamanı planlamayı öğreten bu sistem günde 20 etkinlin organizasyonuna onay veren fonksiyonu ile 30 bin öğrenciyi faaliyete katmıştır. Belirlenen amaçlar yol haritası özeliğinde olup etkinlikleri yönlendirmektedir. Öğrenciyi ulusal ve uluslararası düzeyde çalıştığı alanın popülasyonu ile buluşturmaktadır. Tüm ilgililerin denetimine ve izlemesine acık olan bilgisayar ortamındaki sistem bir akademisyen tarafından yönlendirilip denetlenmektedir. Üniversiteler arası gelişmişlik farkını da azaltabilen bu yapılanma öğrencilerin kurduğu  topluluklar tv vasıtası ile etkinliklerini dünya ile paylaşma avantajına sahiptir Bu yapılanma sadece Gazi Üniversitesinde vardır. Birden fazla ilmi disiplinden istifade edilerek 2.5 yılda meydana getirilen bu sistemin gelirleri ve harcamaları standart olup bilgisayar ortamında denetime açıktır. Bu yapının fiziki ortamı öğrenci toplulukları koordinasyon merkezindedir. Topluluklar için tasarlanmış paket bilgisayar programı ile beş nitelikli elaman tarafından yürütülen sistem öğrencileri hayata hazırlayan etkinliklerle yönlendirmektedir böylece mezuniyet sonrası aranan niteliğin oluştuğu da görülmüştür Her üniversiteye kolaylıkla kurulabilecek olan bu sistem Türkiye’de üniversiteler arası AKADEMİK GELIŞMIŞLIK farkına acil tedbir olarak düşünülecek rasyonel gerçekçi bir sistem olarak düşünülmelidir geliştirilmeye müsait olan bu yapılanma Gazi Üniversitesindeki huzurlu olaysız 2.5 yıllık yaşantıya çok büyük katkı sunmuştur bu sistem Avrupa ve Amerika gibi modern dünyanın üniversite gençlik yapılanma standartları ile uyumlu olarak düşünülmüş ve tasarlanmıştır. ABD Başkanı Obama’da  Sayın Başbakanımız’da öğrenci toplulukları ile kendilerini yetiştirmiş liderlerdir, Türkiye’nin ileriki dönemlerdeki liderleri de Başbakanları’da ümit ediyorum ki üniversitemizin öğrenci topluluklarından yetişecek, bağımsız ülkenin bağımsız beyinleri ancak böyle yapılanmalarla olabilir diye düşünüyorum..”

Prof. Dr. Emin Kuru değerlendirmesinde ayrıca;  bu hizmeti talep eden üniversitelere de verebileceklerini belirtti.

Proje Linki  ---->  http://topluluklar.gazi.edu.tr/site/ana-sayfa/tr/topluluklar
Editör: Vitrin Haber