Sinop valiliği tarafından ilk kez düzenlenen “Feshane Sinop Tanıtım Günleri”ne katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, burada yaptığı konuşmada Sinop Üniversitesinden övgü dolu sözlerle bahsetti.   

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eyüp Feshane’de gerçekleştirilen Sinop tanıtım günleri etkinliğinin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Arınç, Üniversitenin Sinop için büyük bir kazanç olduğundan bahsederek, “Sinop merkez nüfusunun 35 bin olduğu bir yerde fakülte ve yüksekokullarımızla birlikte 6-7 senede 6 bine yakın öğrencimiz olmuşsa bu Sinop için çok büyük kazançtır. Sayın rektörümüz Prof. Dr. Recep Bircan’a, öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sinop tercih edilmiş ve Sinop üniversitesi de şimdi nitelikli bir eğitim vermek için kolları sıvamıştır” dedi.

Konuşmasının ardından Arınç’a Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından üzerinde fotoğrafının da bulunduğu maket gemi ve adının yazılı olduğu Sinop Spor takım forması hediye edildi. Arınç, açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Feshane’den ayrıldı. Açılışa ayrıca eski Bakanlardan Hayati Yazıcı, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İstanbul ve Sinop’taki bazı ilçe belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: Vitrin Haber