Sağlık Bakanlığı tarafından hayat geçirilen “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi” kapsamında Sinop’ta okullara 200 adet bisiklet gönderildi.
 
Sinop İstiklal İlkokulu bahçesinde düzenlenen Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Bisiklet dağıtım törenine Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Azize Çelik, davetliler ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak obezite ile ilgili kısa bir sunum yapıldı. Sunumda “Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi”nin amacı hakkında da bilgiler verildi. Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Azize Çelik, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile hazırlanan proje kapsamında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak protokolü ile hareketli hayat tarzının benimsetilmesi amacıyla çeşitli hedef gruplara bisiklet dağıtımı yapılacağını söyledi. Günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyanın bir çok bölgesinde obezitenin giderek artan bir vaka olduğuna dikkat çeken Çelik, obezitenin sadece yetişkinleri değil, özellikle çocukları ve gençleri de etkilediğini belirtti. Çelik; “Obezite kalp rahatsızlıkları, diyabet, hiper tansiyon, kanser türleri gibi bir takım hastalıkları tetiklemekte. Bu durum ülkelerin ekonomisini de olumsuz olarak etkilemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında özellikle çocuklarımız ve gençlerimize fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırabilmek ve bu şekilde sağlığın korunması amacı ile Milli Eğitim Bakanlığınca 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli ders olarak spor ve fiziki etkinlikler dersini açan, bisiklete binme modülünü uygulayan bütün okullarımızdaki öğrencilerimize Sağlık Bakanımızca bisiklet dağıtımı planlanmıştır. Fiziksel aktivite kişilere bireyse ve fiziksel yönden, psikolojik yönden gelişimlerini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Aynı zamanda toplumun refahında yükselmeye fiziksel olarak çevre bilincinin oluşturulmasına ve gelecek nesillere yatırım olarak aktarabileceğimiz bir faktördür. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize hediye edilen bu bisikletlerin faydalı olacağına inanıyor ve öğrencilerimizin bu bisikletleri güle güle kullanmalarını temenni ediyorum" dedi.
 
Yapılan konuşma sonrasında Bakanlık tarafından İstiklal İlkokulu'na verilen toplamda 10 adet bisiklet için kurdele kesildi. Tören sonrasında bisikletler çocuklara teslim edildi. İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ise çocuklarla birlikte bisiklete binerek okul bahçesinde turladı. Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile son buldu. 
 



Editör: Vitrin Haber