Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne atanan Yrd. Doç. Dr. Ali Karaçuha  göreve başladı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın göreve başlamış ardından üniversite kadrolarında başlayan revizyon devam ediyor. Son olarak Su Ürünleri Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ali Karaçuha, Rektör tarafından  Ayancık Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevine, getirildi. Su Ürünleri Fakültesinde uzun yıllar görev yapan öğretim üyesi, Ayancık ilçesindeki görevine 29 Haziran 2015 tarihinde başladı. Göreve başlaması ardından ilk açıklamasını yapan Ayancık Meslek Yüksekokul Müdürü Karaçuha, ilçeye kazandırılan Yüksekokul binasının Ayancık için önemli bir yatırım olduğunu ve Yüksekokul binasının bir an önce tamamlanması için gereken gayreti göstereceğini belirtti.

Yeni Yüksekokul binasının modern mimariye uygun olarak tasarlandığını belirten Karaçuha, binanın akademik, idari, derslik, laboratuvarları barındıran, içerisinde sosyal tesisleri bulunan, 10.660,00m2’den oluşan kapalı alan içerisinde akademik ve idari personel ile birlikte 3 bin 200 öğrenci barındırmayı hedeflediğini söyledi. Her şeyin bina yapmakla bitmediğini ifade eden Karaçuha; “Günün koşullarına uygun ara eleman ihtiyacını karşılayacak, bölüm ve programların açılması ile beraber, akademik ve idari personelimizde artacak. Şu anda 6 programı aktif olarak faaliyet gösteren yüksekokulumuz, 600 öğrenci barındırmaktadır. Öğrencinin en büyük sorunlarından biri olarak göze çarpan barınma sorunu için acil çözümler aranması ve özel girişimlerin bu yönde katkı sağlamaları gerektiği düşüncesindeyiz” dedi. 
 
Editör: Vitrin Haber