Sinop Üniversitesine bağlı Ayancık Meslek Yüksekokulu’nun yeni binası için yer teslimi düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Ayancık ilçesinde gerçekleştirilen yer teslim törenine Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmet Berber, Prof. Dr. Temel Bayrak, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Genel Sekter Yardımcıları Macit Özşahin ve Murat Kayıkçı, Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Aral, Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Adem Avşar, Orman İşletme Müdürü Onur Kalaycı, Yüksekokul akademik ve idari personeli ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Ayancık’ın en güzel binasını inşa edeceklerini ifade ederek, “Bugün hem Ayancık için hem de Üniversitemiz için gerçekten özel bir gün. Nasıl Gerze’de Gerze’nin en güzel binasını yaptıysak, inşallah Ayancık’ın en güzel binasını da biz yapmış olacağız. Yüksekokulumuz tamamlandığında öğrencilerimiz hem fiziki olarak çok güzel mekânlarda okumuş olacaklar hem de mesleklerini icra edecekleri atölyelerde ders görme imkânı bulacaklar. Buradan hayata hazır bir şekilde mezun olacaklar. Bu doğrultuda yaklaşık iki yılı aşkın bir süredir yüksekokulumuzun yeni binasının ilçeye kazandırılması amacıyla büyük uğraş ve destek veren Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız’a, Belediye Başkanı Ayhan Ergün’e,  Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Orhan Aral’a ve Üniversite Yönetimimize teşekkür ediyorum” dedi.  

Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız da “Zaman içerisinde ilçemizdeki öğrenci sayısı 3 bin 500’e kadar çıkabilecek. Bu hem ilçemiz için hem Sinop Üniversitesi için önemli bir rakam. Burada yapılacak bilimsel çalışmalar ilimize çok önemli getiri sağlayacaktır. Ben müteahhit arkadaşımızın sorunsuz bir inşaat süreci geçirmesini temenni ediyorum. İnşallah binamız beklenenden de kısa zaman içerisinde biter ve burada gençlerimiz eğitim görmeye başlarlar. Ben hem üniversitemize hem ilçemize hem ilimize hayırlı olsun diyorum.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün ise bu yatırımın Ayancık’ın geleceği adına çok büyük bir adım olduğunu belirterek, “Küçük ilçelerde yani Meslek Yüksekokullarında beklentiler büyük oluyor. Bugün burada beklentiye cevap verecek devasa bir yatırım yapılıyor. Bunun da devamının gelmesini temenni ediyorum. Sadece bina yetmiyor. Mutlaka bunun eklentileri olan yurt ve sosyal alanlarında ilavelerin yapılması gerekiyor. Bu noktada da bizim üzerimize yerelde ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Hocamız Prof. Dr. Recep Bircan göreve geldiği günden beri bizleri üniversite ve öğrencilerin alacağı hizmetler konusunda sürekli teşvik edici oldu. Bizlerle sürekli diyalog halinde oldu. Bugünde bizler bunun semeresini görüyoruz. Devasa bir yatırıma imza atmış olacağız. Anacak bu daha bir başlangıç.  Burası sosyal tesisler ve başarılı öğrencilerle daha anlamlı hale gelecektir. Hocamıza, Yönetimine ve özelliklede Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Orhan Aral’a tekrar Ayancık halkı adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yer teslimi gerçekleştirilen Ayancık Meslek Yüksekokulunun yeni binası bittiğinde 10 bin 660 metre kare kapalı alana sahip olacak. Ayrıca MYO binasında içerisinde 22 adet 40 kişilik, 1 adet büro uygulama sınıfı, 1 adet çok amaçlı sınıf, 1 adet okul öncesi sınıf, 7 adet amfi (70 kişilik ), 5 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet dil lab. ,3 adet elektronik lab., 1 adet elektrik atölyesi, 1 adet Ar-ge laboratuvarı , 49 adet ofis (akademik ve idari ), 1 adet toplantı odası, bay-bayan mescid, okuma odası-kütüphane, 1 adet kantin, 1 adet 260 kişilik konferans salonu, 1 adet kütüphane ,1 adet yemekhane, bilgi işlem ve ders araçları odası, arşiv, depo, gibi üniteler ile birlikte sığınak, depo, teknik merkez gibi kısımlar da yer alacak.

 

ERSOY’dan hayırlı olsun değerlendirmesi:

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Sinop Milletvekili  Mehmet Ersoy’da  sosyal paylaşım sitesi üzerinden konu ile ilgili olarak yapmış olduğu değerlendirmesinde yapılan yatırım için teşekkür ifadeleri kullanarak

“Ne diyorduk hemşehrilerim...Bizim işimiz hizmet gücümüz millet...İşte ayancık meslek yüksek okulu binamız...Yaklaşık 10 Milyon liraya ihale edilen ve inşaat çalışmaları başlayan Ayancık ilçemizin modern yüksek okul binası tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.. Üniversite Rektörümüz Prof.Dr. Recep Bircan başta olmak üzere emeği geçen tüm görevlilerimize, Ayancık Belediye Başkanımız Ayhan Ergün'e ve Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum...” dedi.



















Editör: Vitrin Haber