Sinop Halk Eğitim Merkezi ile Arıcılar Birliği organizesinde gerçekleştirilen arıcılık kursu eğitimleri, Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda 78 kursiyerin katılımı ile başladı. 

Eğitim programı açılışında bir konuşma yapan Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şenol Tabak, Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü organizesinde açılan kursta arcılık ile ilgili gerekli tüm bilgilerin verileceğini söyledi.

Tabak; “Birliğimiz ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan kurs kapsamında, Veteriner Hekim Sayın Faruk Şanoğlu tarafından verilecek olan eğitimlerde arıcılarımız temel arıcılık faaliyetleri ile ilgili her şeyi öğrenecek. Tabi kursumuzda Ahmet Soyöz hocamız gibi usta arıcılarımız da var. Eğitimlerimizde zaman zaman onların deneyimlerinden de faydalanacağız. Toplamda 72 saat sürecek olan eğitimlerimiz 11 Ocak’ta sona erecek. Kurs süresince kursiyerlerimiz belirli dönemlerde sınava tabi tutulacaklar ve bu sınavlarda başarılı olan kursiyerlerimize kurs bitiminde sertifika verilecek. Tüm bunların yanında kurs süremiz içerisinde kursiyerlerimize arıcılık ile ilgili çok önemli bilgilerin yer aldığı çeşitli materyaller dağıtacağız. Yine Mart, Nisan aylarında kursiyerlerimiz ile birlikte uygulamalı arıcılık faaliyeti gerçekleştireceğiz. Yani bu kursumuzda arıcılıkla ilgili A’dan Z’ye, ne öğrenilmesi gerekiyorsa hepsini öğreneceğiz. Kovandan, ana arı yetiştirmesine, arı bölünmesinden, arı çoğaltılmasına, bal hasadından, hastalık ve zararlılardan korunma yollarına kadar her şeyi öğreneceğiz. Oldukça faydalı olacağına inandığımız kurs sonunda arıcılarımız, kaliteli ve düzgün arıcılık faaliyeti yapan kişiler olarak bu işe devam edecekler.  Bu anlamda açılan kursumuzun arıcılarımız ve Sinop’umuz için hayırlı olmasını diliyor, tüm kursiyerlerimize başarılar diliyorum” dedi. 

Yapılan konuşmanın sonrasında kurs öğreticisi Veteriner Hekim Faruk Şanoğlu tarafından yapılan bilgilendirme ile kursiyerler eğitime başladı. 
Editör: Vitrin Haber