Sinop Üniversitesi SÜBİTAM Prof. Dr. İsmet Berber Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin Erdem, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emel Çankaya, SÜBİTAM Müdürü Sayın Doç. Dr. Muhittin Yılmaz, Üniversite Akademik-İdari Personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda “Aramızda Neler Oluyor” konulu konferans veren Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan Özeren, aile, arkadaş ve çiftler arasındaki kimlik mücadelesine değindi.
Eşlerin kendilerini açığa çıkarmaya ve oldukları gibi kabul edilmeye ihtiyaçları olduğunu dile getiren Özeren, “Kimliğin sorgulanması çiftler arasında önemli bir sorundur, güç ve kontrol mücadelesine yol açabilir. Bu açıdan eşini değiştirmeye çalışmak temel sorunlardan biridir” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan Özeren programda katılımcılara şu soruları yönelterek, birlikte cevaplar aradı; “Şu hayatta yalnız mıyız? Yakın ilişkilere gerçekten ihtiyacımız var mı? Kendini tanımadan bir başkasını tanımak mümkün mü? Peki ya  kendini kendi başına bilmek.. Duygularımız bilinmeden var oluşumuz tanımlanamıyorsa şayet, kayıp mıyız? Neden sever, neden bırakamayız? Biz aslında neyi biriktirir neyi saklarız... Kimliğimiz, varoluşumuz, duygularımız, bağlarımız... Aşk, aşkınlık, ayrılıklar, yoğun duygular, bunların kökenleri ve dahası, o an aramızda her ne oluyorsa...”

Kişiler arası duygu ve iletişime de vurgu yapan Özeren, sahneye davet ettiği öğrencilerle örnekler gösterdi.
Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, konuşmacı Dr. Öğretim Üyesi Gül Sultan Özeren’e günün anısına hediye takdiminde bulundu.
Editör: Vitrin Haber