Sinop 15 Eylül Anaokulu tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. Gençlik Spor Hizmetleri Çok Amaçlı Salonunda düzenlene Programa İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Okul Müdürleri, Veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda bir konuşma yapan 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, okul öncesi eğitimin önemine değindi. Haskılıç; “Geleceğimizin umudu Çocuklarımızın, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin yüzde 70’i 0-6 yas arasında tamamlanmaktadır. Okulöncesi dönem alarak adlandırılan 0-6 yas dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. İşte bu sebeple, bugün düzenleyeceğimiz okul öncesi yılsonu açılış programıyla bu dönem eğitiminin önemi ve gerekliliğinin farkındayız. Yıl Sonu Şenliğinin düzenlenmesinde katkısı ve emeği geçen bütün yönetici, öğretmen, veli sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından sahneye çıkan minikler, gösterişli kıyafetleri ile programa katılanları adeta büyülerken sahneledikleri gösterileri ile de tam not aldılar. Programda ilk olarak, 15 Eylül Anaokulu Nergisler Sınıfının "Tavşan Rondu" isimli Dans Gösterisi sahne aldı. Ardından,  Menekşeler Sınıfı "Kafkas" Dansı, Laleler Sınıfı ise “Renkler Dansı”, Gelincikler Sınıfı “Türkmen Kızı ve Keklik”  Dansı, Papatyalar Sınıfının "Rockn Roll" Dans Gösterileri sergilendi. 

Öğrencilerin, yıl içerisinde öğrendikleri bilgi ve becerilerini öğrencilerin yaptığı dans gösterileri, velilerin ve izleyenlerin beğenisini kazanırken aileler, şenliğin çocuklar açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin çocukların kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayacağını ifade etti.

Eğlenceli dakikaların eksik olmadığı gösterilerin ardından gelecek yıl İlkokula başlayacak öğrenciler diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan minikler hep birlikte keplerini havaya attılar. Velilerin gözyaşlarını tutamadığı programın sonunda 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç Okulda çalışan Öğretmen, Memur, Aşçı ve Yardımcı Personele yıl içerisinde gösterdikleri özverili çalışmalar nedeniyle çiçek takdim etti. Daha sonra İlkokula başlayacak Papatyalar ve Menekşeler Sınıfı Velileri tarafında hazırlanan pastalı sürpriz ile teşekkür edilen gösteride Öğretmen, Öğrenci ve Velilerin mutlulukları hep bir arada yaşamalarına sebep oldu. 

Bu tür etkinliklerle öğrencilerin motivelerinin arttığını belirten 15 Eylül Anaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Özgür Başer; "Minik öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler adeta göz kamaştırdı. Çocuklarımızı bu sahnede kendinden emin duruşları ile görmek gurur verdi. Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, millet ve bayrak bilinci pekişmiş yeni nesiller yetiştiren Okul İdaresi, Öğretmenlerimize ve Personelini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu tür etkinlikler çocuklarımız adına motive etmek amaçlıdır. Bu tür etkinlikler devam etmeli, biz veliler olarak çocuklarımız için elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi.

 
Editör: Vitrin Haber