‘Geleceğin inşası; gençliğin ihyasıdır’ anlayışıyla Sinop Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” ülkemiz ve dünya üniversitelerinden 100’e yakın akademisyen, yazar ve eğitimciyi bir araya getirdi. 

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”  açılış programına; Sinop Valisi Hasan İpek,İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Gündoğdu, İl Emniyet Müdür Vekili Yüksel Ateşoğlu, Üniversite Rektör Yardımcıları, Kurum ve Daire Amirleri, STK Temsilcileri, Üniversite Akademik ve İdari Personeli, ülkemiz ve dünya ülkelerinden katılan davetliler ile öğrenciler katıldı.

Program Üniversite tarafından hazırlanan “Gençlik ve Ahâk” konulu video gösterimi ile başladı.

GENÇLİK VE AHLAKBİRBİRİNİ BESLEYEN İKİ ÖNEMLİ UNSURDUR
Ardından “Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu”nun açış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gençlik ve Ahlak konularının birbirini besleyen iki önemli unsur olduğunu belirterek, “Ahlâk bireyin özgürlüklerini kısıtlayan bir mekanizmadır. Buna göre, ahlakın denetimini kabul eden genç, içinde yaşadığı toplumun ve mensubu olduğu dinin ahlak kabulleri çerçevesinde özgürlüklerinden bazılarındaki sınırlandırmayı kabul ederek, ailesinde, çevresinde ve toplumda erdemli, ahlaklı bir genç olarak anılır ve saygı görür. Bireysel özgürlüklerinden feda etmeyi düşünmeyen, ahlaki erdemlerden yoksun olan genç ise, frensiz araç gibi ne zaman nerede hangi tür kazanın, belanın ve şiddetin içerisinde olacağı belli olmadığı gibi, halk tarafından da Hak tarafından da sevilmezler. Genelde bütün gençlerimizin özelde ise Üniversite gençliğimizin derslerindeki başarıları ile doğru orantılı olarak ahlaklı ve erdemli gençler olmak için çaba sarf etmeleri en büyük temennimizdir” dedi.

GELECEK GENÇLERİN ELİYLE ŞEKİLLENECEK
Daha sonra konuşan Sinop Valisi Hasan İpek ise, Geleceğin gençlerin eliyle şekilleneceğini belirterek, “Gençlerimiz iyi bir Müslüman ve iyi bir insan olurlarsa, geleceğimiz de o denli güzelleşir. Gençlerimizin taşıdığı bu dinamizm ile umuyorum ki yarınlarımızı çok daha güzel olacaktır. Çünkü geleceğimiz olan gençleri ne kadar ihmal edersek aydınlık olacak yarınlarımız da o denli karanlığa terk etmiş oluruz. Bu yüzden gençlerimizin ihyası için üzerimize düşen sorumluluk her ne ise büyük bir özen ve gayret ile yerine getirmeliyiz” dedi.

“Uluslararası Gençlik ve Ahlâk Sempozyumu” Prof. Dr. Yavuz Bayram’ın başkanlığında Prof. Dr. Ejder Okumuş, Prof. Dr. Bayram Dalkılıç ve Doç. Dr. Hakimova Nubar’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen açılış oturumu ile devam etti.

Program, çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber