Ayancık Kaymakamlığı ve AYKAD katkılarıyla Fatih İlkokulu Uzman Öğretmeni  Erhan Çelem’in koordinatörlüğünde başlatılan  ''1001çocuk, 1001 ahşap oyuncak ''projesinde  1. etap oyuncak tasarım yarışmaları devam ederken, 2. etap ahşap oyuncak tasarım kursu, Ayancık M.T.A. Lisesinin  12 kız öğrencisi ile A.M.T.A.L.  mobilya öğretmeni  İlhan Bide öğreticiliğinde Ayancık H.E.M. ve Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  işbirliğinde açılan ‘Ahşap oyuncak tasarım kursu ve ahşap oyuncak atölyesi’  faaliyetlerine  başladı . 

HEM TASARIM EĞİTİMİ ALACAKLAR HEM DE ÖĞRENCİLERİN OYUNCAKLARINA KATKI SAĞLAYACAK
Ayancık Halk Eğitim Merkezi müdiresi Hanife Başar Özcan yaptığı açıklamada; Kurs sürecinde proje kapsamında üretilecek ahşap oyuncakların tasarımlarının yapılacağını, bu süreçte kursiyerlerimizin hem tasarım eğitimi alacaklarını hem de ilkokul öğrencilerinin oyuncaklarına katkı sağlayacaklarını ifade etti.

TASARLANAN OYUNCAKLARI ATÖLYEMİZDE ÜRETMEYE BAŞLADIK
Ayancık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Seyfi Güler ise; “Atölyemize 1001 çocuk, 1001 ahşap oyuncak projesi kapsamında açtığımız tasarım kurslarımızda öğrencilerimizin ilkokul çocukları için tasarladıkları oyuncakları, proje desteği ile yenilenen ahşap oyuncak atölyemizde üretmeye başladık. Kendi öğrencilerimize tasarım, üretim eğitimi verirken, ilkokul öğrencilerimize de oyuncak desteği sağlamaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu 

PROJEMİZE DETEK OLANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Daha sonra konuşan 1001 Çocuk, 1001 Ahşap Oyuncak Projesi koordinatörü Erhan Çelem yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Projemizin 2. etabında yer alan ahşap oyuncak tasarım kurs   faaliyetine destek ve katkılarından dolayı Ayancık H.E.M. müdiresi Hanife Özcan, Müdür Yardımcısı Ali Arslan  ile Ayancık M.T.A.L. Müdürü Seyfi  Güler  ve kurs öğreticisi  İlhan Bide’ye teşekkür ediyoruz.”
Editör: Vitrin Haber