Sinop’un en eski müdürlerinden olan başarılı eğitimci Kenan Gönül emekli oldu.
 
Mesleği süresinde başarılarla dolu 43 yıl geçiren ve Anadolu Öğretmen Lisesi (Sarı Saltuk Anadolu Lisesi) Müdürü olarak görev yapmakta iken geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik kapsamında öğretmenliğe döndürülen Kenan Gönül işlemin iptali istemiyle açmış olduğu idari davayı kazanarak Okul Müdürü olarak eski görevine başlamıştı. Kenan Gönül, 43 yıllık meslek hayatının 34 yılını yönetici olarak tamamlayarak yaş haddinden emekli oldu.
Kenan Gönül, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik doğrultusunda 75 puan altında bırakılarak öğretmenliğe döndürülmüştü. İlimizde yaşanan mevcut müdürleri görevden alma sürecinde emekliliğine 1 yıl kala müdürlükten alındığı için kamuoyunda çok konuşulmuş ve yapılan bu uygulama eleştirilmişti. 

Emekli olması ardından veda mesajı yayımlayan Kenan Gönül, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Kıymetli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim 1973 yılında Sinop Türkeli ilçesi Helaldı ortaokulunda başlayan öğretmenlik mesleğimi 3 Ağustos 2015 tarihinde Anadolu Öğretmen Lisesi (Sarı Saltuk Anadolu Lisesi) nde fiilen tamamlayarak yaş haddinden emekli oldum. Büyük vatan şairi Namık Kemal’in Hürriyet Kasidesi’nde; “ çekildik izzet-ü ikbal ile bab-ı hükümetten “ dediği gibi bende devlet kapısından şan ve şerefle ayrıldım. 43 yılın sonunda geriye dönüp baktığımda yılların benden çok şey alıp götürdüğünü görüyorum. Tıpkı Cahit Sıtkı Tarancı’nın 35 şiirinde dediği gibi.

Zamanla nasıl değişiyor insan, 
Hangi resmime baksam ben değilim
Nerde o günler, o şevk, o heyecan
Bu gülen yüzlü adam ben değilim,
Yalandır kaygısız olduğum yalan

Gökyüzünün başka rengide varmış
Geç farkettim taşın sert olduğunu
Su insanı boğar, ateş yakarmış
Her doğan günün bir dert olduğunu
İnsan bu yaşa gelince anlarmış

Evet Kıymetli Meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim: şairin dediği gibi her şey gerçekleşti bugün. Hangi resmime baksam hepsi değişik. Beni hüzün denizine götürüyor. O eski şen şakrak neşe ve heyecanlı günlerden pek eserde yok. Yöneticilik gerçekten bir çok şeyi alıp götürdüğünü şimdi daha iyi görmekteyim. Kaygısızım desem yalan söylemiş olurum. Şiirin son dörtlüğünde ise, her doğan günün insana bir dert yüklediğini 65 yaşına gelince daha iyi anlıyor insan. Dile kolay 43 yıl. Milli Eğitim camiası içinde sorumluluk almak. 1973 yılında başladığım mesleğimde 4 yıl öğretmenlik, 4 yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde öğretmenlik, birde 2015 yılında 1 yıl olmak üzere 9 sene öğretmenlik 34 yıl yöneticilik yaptım. Bunun yanında 6 yıl Fen Lisesi kurucu müdürlüğü görevini yürüttüm. Sinop üniversitesinde de 6 yıl tarih derslerine girdim. Bu 43 yılda on binlerce öğrenci ve öğrenci velileriyle, yüzlerce öğretmenlerle, bir çok Valilerimiz, bir çok İl Milli Eğitim Müdürümüzle çalıştım. Onlardan çok şey öğrendim. Tecrübe edindim. Teşvik edildim. Hayatıma yön veren öğretmen ve öğrencilerim oldu. Gerek Atatürk Lisesi, gerekse son dört yıldır Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü olarak devletimin imkanları ile bir çok ilimizde hizmet içi kurs ve seminerlere katıldım. 11 adet kurs 18 adet seminer ve çok sayıda katılım belgesi aldım. 

43 yıllık meslek yaşamımda, 1 adet aylıkla ödül, 3 adet valilerimizden takdirname, 15 adet Vali ve İl Milli Eğitim Müdürlerinden Teşekkürname ve başarı belgesi olmak üzere toplam 19 adet ödül aldım. Fedakar öğretmenlerimle beraberce vatanını-milletini-bayrağını seven iyi insan iyi vatandaş yetiştirme gayreti içinde olduk. Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden mezun olmuş en üst kademelerde görev yapan, halen  okuyan binlerce olarak ifade edebileceğim gurur kaynağımız öğrencilerim var. Mezun oldukları okullarını ve öğretmenlerini unutmayıp, bizleri arayıp soran saygılarını ileten ellerimizi öpen öğrencilerimizle hep gurur duyuyorum.  

Kıymetli meslektaşlarım, sevgili öğrencilerim; yıllar insana 'Hz Mevlana’nın HOŞ GÖRÜSÜNÜ- Yunus EMRE’nin insan sevgisini öğretiyor. Öğrettim ve birlikte öğrendim. Bir insana ait tüm güzel duyguları yaşadım bu 43 yılda. Sonuçta 34 yıl yönetici olarak çalıştığım bu mesleğimin son bir yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne zorunlu olarak atandım. Tarih Öğretmeni olarak Anadolu Lisesi’nde görevlendirildim. Esas mesleğim olan öğretmenlik yapmaktan ŞEREF duydum. Ancak, Hz Ali’nin “ Eğer haksızlık karşısında eğilirsen hakkınla beraber şerefini de kaybedersin “ sözünü dikkate alarak, okul müdürlüğü görevinden alınma işleminin iptali istemiyle Samsun idare mahkemesine açtığım davayı kazandım. Aldığım yargı kararı doğrultusunda Sarı Saltuk Anadolu Lisesi Müdürlüğüne yeniden başladım. 3 Ağustos 2015 tarihi itibariyle de yaş haddinden Okul Müdürü olarak  emekli oldum. Bu vesile ile devletime, milletime minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Tüm yönetici arkadaşlarıma, eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimize, memur ve yardımcı personelimize, sevgili öğrencilerime, velilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, haklarını helal etmelerini istiyorum. Esenlikle kalın" 
Editör: Vitrin Haber