2017 – 2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile Sinop ili genelinde öğrencilere karneleri okullarında düzenlenen törenlerle verildi.  Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen karne törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan öğrencilerin yanında olarak sevinçlerine mutluluklarına ortak olan velilere teşekkür etti.

SİNOP’TA 32 BİN ÖĞRENCİ VE 2 BİN 517 ÖĞRETMENİMİZLE BİRLİKTE BİR YILI GERİDE BIRAKTIK
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5 D sınıfında öğrencilere karnelerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Sinop’ta 32 bin31 öğrenci ve 2 bin 517 öğretmen ile birlikte 2017-2018 eğitim-öğretim yılını tamamladıklarını söyledi. 
Öğrencilere iyi bir tatil dileyen Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tatilde dinlenmelerinin yanı sıra mutlaka kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Türkkan; “Bir yıllık emeğinizin karşılığı olan sayısal değerleri bugün karnenizde göreceksiniz ve bu değerler sizlerin çok çalışkan bir öğrenci olduğunuzu gösterecek. 2017-2018 öğretim yılında 1’inci dönem 12 bin255, 2’inci dönem 11 bin 615 öğrencimize destekleme ve yetiştirme kursu verdik. Öğrencilerimizin sınava hazırlanmasında gerek derslerdeki, gerekse destekleme ve yetiştirme kurslarındaki özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimizi ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

SİNOP GENELİNDE 24 BİN KİTAP OKUMASINI SAĞLADIK
´Bir Kitap da Sen Anlat Projesi´ ile Sinop genelinde 24 bin kitabın okunmasını sağladıklarına vurgu yapan Türkkan, benzer projelerle öğrencilerin eğlenerek eğitim almalarına katkı sağladıklarını ifade etti. Türkkan; “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında 38 okulda bilim fuarlarını sergiledik. ´Sinop Tarihini Öğreniyor Projesi´ kapsamında 49 okuldan 10 bin 640 öğrenci Tarih, Coğrafya, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri nezaretinde dini, tarihi ve kültürel yerlerde eğitim yapma imkanı bulmuştur. Sekizinci sınıftan mezun olan öğrencilerimizin lise tercihleri konusunda ve on ikinci sınıftan mezun olan öğrencilerimiz ise üniversite tercihleri konusunda tüm okullarımızda oluşturulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarına danışarak tercihlerini yapmalarını tavsiye ediyorum. Sinop´ta başlattığımız eğitim yatırımları sayesinde uzun yıllar bina ve tesis konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. Bu konuda bizden desteklerini esirgemeyen Valimize ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’dan sonra Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yener Aydın’da bir konuşma gerçekleştirdi. Aydın daha sonra okula maddi destek olarak yardımda bulunan velilere birer teşekkür belgesi takdim etti.
2017-2018 eğitim öğretim yılı öğrenci, öğretmen ve velilerin hep birlikte İstiklal Marşını okuması ile sona erdi.

Karne törenine İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Yılmaz, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Yener Aydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Editör: Vitrin Haber