Sinop’ta yeni eğitim-öğretim yılı dün düzenlenen törenlerle başladı. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı kapsamında Sinop'ta özel okullar da dahil olmak üzere 174 okulda, 2 bin 300 öğretmen ve 31 bin 158 öğrenci ders başı yaptı.  

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Sinop Merkez Atatürk İlkokulunda program düzenlendi. Programa Sinop Valisi Hasan İpek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Emniyet Müdür Vekili Alpaslan Özdağlı, Kurum Müdürleri,  Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılı bir yıl diledi. Öğrencilerin eğitim hayatlarında veli, öğretmen ve okul iş birliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Türkkan, 2 bin 382 öğretmenle yeni dönemde öğrencilere eğitim vereceklerini dile getirdi. 

Türkkan, Sinop'un eğitim alanında büyük yol kat eden illerin başında geldiğini belirterek, ailelerden çocuklarının eğitim süreçlerini mutlaka takip etmelerini istedi. 
Yapılan konuşmanın ardından 4. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıfa yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi. Ardından Vali İpek ve protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere başarılı bir yıl dileyerek, yeni dönem ders kitaplarını dağıttı. Vali İpek ayrıca öğretmenler odasını da ziyaret ederek burada bulunan öğretmenlerle de bir süre sohbet etti.