Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da yeni eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenlerle başlıyor. Sinop'ta 2017-2018 eğitim-öğretim yılı kapsamında özel okullar da dahil olmak üzere 174 okulda, 2 bin 300 öğretmen ve 31 bin 158 öğrenci ders başı yapacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması amacıyla 11-15 Eylülde uyum haftası başlamıştı. Bugün ise tüm öğrenciler okul yolunu tutacak. Öğrencilerin beklediği ilk dönem yarıyıl tatili 22 Ocak-2 Şubat 2018 arasında yapılacak. İkinci eğitim dönemi ise 5 Şubat 2018'de başlayacak.

İKİ YENİ UYGULAMA
Zorunlu okul öncesi eğitim pilot okullarda bu yıl uygulanmaya başlanacak.
Yine 81 ilde belirlenen 620 okulda bu yıl 5. Sınıf yabancı dil hazırlık sınıf olacak. Her iki uygulama da hazırlıklar bitirildiğinde tüm okullarda geçerli olacak.
Bakanlık kararıyla özel öğretim kursları artık sadece tek bir dersten eğitim verebilecek.
Etüt merkezleri de kapatıldı. Ancak belediyeler sosyal etkinlik merkezi açabilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün doğmadan yola çıkmalarının önlenmesi için valiliklere genelge gönderdi. Her ilde eğitimin sabah kaçta başlayacağına valilik karar verecek. Çocukların karanlıkta okula gitmesinin önüne geçmeyi amaçlayan uygulama sayesinde dersler en erken 08.00’da başlayacak.
Yeni eğitim yılı başlamadan önce en çok tartışılan konulardan biri de öğrenci servislerinin güvenliği oldu.
Alınması gereken yeni önlemleri belirlemek, gerekli yasal değişiklikleri yapabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ortak çalışma yapıyor.

5 KEZ GEÇ KALMA YARIM GÜN DEVAMSIZLIK
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin okula geç kalmayı alışkanlık haline getirmelerini önlemek için "Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği"nde değişikliğe gitti. Buna göre geç gelme, birinci ders saati için belirlenen süreyle sınırlanacak. Her 5 defa geç kalma, yarım gün devamsızlık olarak yazılacak. Bu sürenin dışındaki geç gelmeler ise devamsızlıktan sayılacak.
Editör: Vitrin Haber