2012 LYS ‘de Betül Özbay isimli öğrencinin TM-3 puan türünde Türkiye 89. su, TM-2 puan türünde Türkiye 91. si olarak il birinciliğini kazandığını belirten Barış Mert, “Yine Melike Koçak isimli öğrencimiz DİL-3 puan türünde Türkiye 12. Si ve il birincisi olarak göğsümüzü kabartmıştır.

Ayrıca bu sınavın bizi çok gururlandıran başka bir sonucu da meslek lisesi öğrencilerimizin bireysel ve kitlesel başarıda 2012’ye damgalarını vurmalarıdır“ diye konuştu. 
Mert, meslek lisesi öğrencilerinden  Emrah MEŞECİ ‘nin Türkiye 33. sü ; Kadir Çalışkan‘ın da Türkiye 65.si olmasının kurumlarının meslek liselerine verdiği önemin ve meslek lisesi gruplarına gösterdiği özenin bir sonucu olduğunu söyledi. Barış Mert, Final’in meslek liselerine yönelik bu politikasının bundan böyle de devam edeceğini ve ileriki yıllarda meslek liselerinin bu tür derecelerine daha da sık şahit olacağımızı kaydetti.
Sinop Final Dergisi Dershanesi İl Yöneticisi Barış Mert; “Sinop, 2012 LYS’ de Türkiye 3. Sü olarak son yıllardaki atağını devam ettirmiş ve Karadeniz’in eğitim şehri olma yolunda bir adım daha atmıştır” ifadelerini kullandı. 

Barış Mert, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederken bundan sonraki süreç için de öğrencilere önerilerde bulundu. Mert, tercihin kulaktan dolma bilgilerle değil, bilimsel bir yöntemle ve titiz bir çalışmayla öğrencilerin ilgi, yetenek ve eğilimleri baz alınarak yapılması gerektiğini belirtti . Barış Mert, dershanelerinin rehberlik servisinin her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm öğrencilere bu hizmeti vereceğini sözlerine ekledi.


Editör: Vitrin Haber