Sinop 15 Eylül Anaokulu her yıl olduğu gibi bu yılda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem bir törenle kutladı. Çocukların hafızasında milli bayram şuurunu oluşturmak için yapılan etkinlikte çocuklar bayramlarını en güzel şekilde kutladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde açılış konuşmasını okul öğretmenlerinden Zeynep Akın yaptı.

23 NİSAN DÜNYADA TEK ÇOCUK BAYRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının hem dünyada bir ilki oluşturduğunu hem de geleceğin Cumhuriyet nesillerine Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği önemi ifade ettiğini belirten Akın; “Bizler 15 Eylül Anaokulu olarak ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacak olan her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızı okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, yenilikçi, milli ve manevi değerlerine bağlı insan haklarına saygılı kendine güvenen bireyler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Etkinlikte sınıfların hazırladıkları orotoryalar, şiirler ve şarkılar söylendikten sonra çocukların sevdiği yarışmalar düzenlendi. Her çocuğun katıldığı yarışmalarda çocuklara ufak sürprizlerde yapıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu bayram kutlamasında, çocukların çok eğlendikleri gözlemlendi.

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili Vitrinhaber’e açıklamada bulunan Sinop 15 Eylül Anaokulu Müdürü Yusuf Haskılıç, “Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği dünyanın ilk çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türk çocukları ve ülkemiz için eşsiz bir ayrıcalık, incelik, farklılık ve bir adım önde olmak olduğunu söyledi.

TÜRK ÇOCUKLARI SONSUZA DEK BU BAYRAMI COŞKU VE AŞKLA KUTLASIN

15 Eylül Anaokulu olarak Atatürk'ün bizim çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramı en coşkulu şekilde kutladıklarını belirten Haskılıç sözlerine şöyle devam etti; “Her dönem olduğu gibi bütün yaş gruplarımız Mustafa Kemal Atatürk' ü andı, tanıdı ve daha çok sevdi. Yıllardır devam eden çocuklara özel bugün için sınıflarımız süslendi, marşlar, şarkılar söylendi. Vatan, millet ve bayrak sevgisi her zaman olduğu gibi minnet, özlem ve aşkla anlatıldı. Bu eşsiz ülkenin çocukları her şeyin en güzelini, iyisini ve özelini hak ediyor, onların geçmişi, tarihi dünyanın gıpta ile baktığı özellikler. Bu güzelliklerimiz nice yıllar sürsün, Türk çocukları sonsuza dek bu bayramı coşku ve aşkla kutlasın. 15 Eylül ailesi olarak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramını kutluyor, nice yıllar diliyoruz” .
Editör: Vitrin Haber