Sinop’ta İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resimler, açılan sergi ile görücüye çıktı.
 
Sinop Müzesi yanında bulunan Deniz Şehitleri anıtının bulunduğu alanda açılan sergide, öğrenciler tarafından hazırlanan yaklaşık 120 eser sergilendi. 
İMKB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli temalarda ve değişik teknikler kullanılarak hazırlanan resimler, Sinoplu vatandaşlar tarafından ilgi ile incelendi. Sinop Deniz Şehitliği Anıtı alanında açılan ve dün son kez görücüye çıkan serginin devamı hafta içerisinde tekrar vatandaşların beğenisine sunulacağını belirten Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Selçuk Işık, serginin kendileri ve öğrenciler için çok önemli olduğunu vurguladı. Öğrenciler tarafından hazırlanan resimlerin bu sergide görücüye çıktığını belirten Işık; “Bu sergi Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi’nin yılsonu sergisi. 1 yıllık çalışmalarımızın ürünleri olan eserleri Sinop halkının beğenisine sunmak için bu sergiyi açtık” dedi.
Serginin geçtiğimiz hafta içerisinde açıldığını, dün serginin toplandığını ancak bu hafta içerisinde Salı ve Çarşamba günleri olmak üzere tekrar bu resim sergisini açacaklarını ifade eden Işık; “Aşıklar Parkı’nda sergimiz devam edecek. Orada bir müzik etkinliği de olacak. Burada biraz havanın azizliğine de uğradık umarız hafta içinde açacağımız sergimizde böyle aksaklıklar yaşamayız. Burada açtığımı sergimizde 120 adet eser mevcut. Kimi öğrenci 1 çalışma ile kimi öğrencimiz de daha fazla çalışma ile yer aldı sergimizde. Burada 9. sınıftan 12. sınıfa kadar yer alan öğrencilerimizin resim çalışmaları var. Bu çalışmaların hepsi farklı tekniklerle yapıldı. Karakalemden baskıya, yağlı boya, akrilik çalışması, pastel boya gibi tekniklerde çok çeşitli resim çalışmaları mevcut” diye konuştu.
Açılan serginin öğrencilerin motivasyonları ve kişisel gelişimleri açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen Sinop İMKB Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Selçuk Işık; “Bu sergi bizim çok önemli. Öğretmen olarak ben şunu çok önemsiyorum; sergi benim öğrencilerimi motive ediyor. Benim için önemli olan bu. Bu motivasyonla gelecek sene öğrencilerimin ben çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğrencimin buraya resmini koyması, resimlerin başında beklemesi, gelen izleyicilerine resmi hakkında sohbet etmesi öğrencimi müthiş motive ediyor” dedi. 
Serginin yer aldığı alanın, organizasyona ayrı bir güzellik kattığını belirten Işık; “Burası bizim için müthiş bir mekan. Bu aslında bizim görücüye çıkmamız gibi bir şey. Tarihi eserlerin içerisinde burada resim çalışmalarımızı sergilemek ayrı bir zevk” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber