Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını gençlerle yaşatmak için başlattığı 1 Usta 10 Çırak Projesi için başvurular başladı.

Anadolu’nun dört bir yanında yaşatılan el sanatlarının yok olmaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği 1 Usta 10 Çırak Projesi ile Anadolu'da kaybolmaya yüz tutan el sanatlarının gençlere tanıtılması amaçlanıyor. Ayrıca proje ile gençler arasında bir farkındalık oluşturması, internet ortamına bağlı yaşayan gençlerin aktivite çerçevesinde akranlarıyla tanışması, bir el sanatı öğreterek gençlerin gelecekte iş imkanı bulabilmelerine veya boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlanması da hedefleniyor.
Projenin başvurularının tamamlanmasının ardından gençler İstanbul, Eskişehir ve Bursa’da eğitimlere katılacak. Farklı el sanatlarında gerçekleştirilecek kurslardan 2-8 Kasım’da 10’ar erkek ve 9-15 Kasım’da 10’ar kız kursiyer faydalanabilecek. İstanbul’da tezhip, cam işleme ve minyatür kursları verilirken, Eskişehir’de lületaşı işleme ve Bursa’da sadece erkekler için naht kursları verilecek.

Projeye üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültelerinde lisans veya yüksek lisans eğitimi alan ya da bu bölümlerden mezun olmuş gençler ile proje temalarına özel ilgisi olan ve çalışmaları bulunan, 19 - 29 yaş arasındaki gençler başvurabilecek. Alanında uzman eğitmenler ile birlikte atölye çalışmalarının yapılacağı proje 6 gece 7 gün sürecek olup projeye katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek giderleri Bakanlık tarafından karşılanacak.
Başvurular 18.09.2015 ve 07.10.2015 tarihleri arasında web sayfası üzerinden alınacak.
Başvuru sayfası: http://formlar.gsb.gov.tr/1usta10cirak/ 

Editör: Vitrin Haber