Rusya'da keşfedilen devasa delik görenleri şaşkına çeviriyor. Peki derinliği 80 metreye ulaşan bu delik nasıl açıldı? Bir göktaşı mı? Yoksa metan gazı patlaması sonucu oluşan bir görüntü mü?

Rusya'nın kuzeyinde yer alan Yamal Yarımadası'nın (Türkçe'de Dünya'nın sonu anlamına geliyor) uydudan çekilen bir görüntüsü bilim adamlarını şaşkına çevirdi.

Yarımada üzerinde devasa bir delik tespit eden bilim adamları, The Siberian Times'ın haberine göre uydu görüntülerinin incelenmesinin ardından çarşamba günü olay yerine gitti.
Rusya'da endişe verici devasa delik
Yaklaşık 80 metre derinliğe sahip olduğu sanılan dev deliğin nasıl açıldığı ise tam bir sır; zira bilim adamları da henüz bu 

sorunun yanıtını bulabilmiş değil.

Deliğin tam olarak ne zaman oluştuğu dahi bilinmezken, internete düşen fotoğraflar neticesinde çeşitli spekülasyonlar da yaygınlaşmaya başladı. Kimi görüşe göre metan gazının patlaması neticesinde bu görüntünün oluştuğunu iddia ederken, kimi de bir göktaşının bu deliğe yol açmış olabileceğini savunuyor.

Ancak olayı bir adım öteye daha götürenler de yok değil. Uzaydan gelen davetsiz misafirlerin UFO'larıyla bu bölgeden yerin altına giriş yaptığını iddia edenler dahi var!

BİLİM ADAMLARI TOPRAKTAN NUMUNE ALACAK

Henüz neticelendirilemeyen bu sıradışı doğa olayını çözmek için seferber olan Rus bilimadamları arazi üzerinden numune olarak hava, su ve toprak örneği aldı.