Akşam saat 17.00 sıralarında başlayan sağanak yağış ve fırtına ile birlikte Kabe'deki onlarca vinçten birisi çöktü. Çöken vincin parçaları tavaf yapılan alana beton tavanı çökerterek indi. Bu sırada tavafta bulunan onlarca hacı adayı yaralandı. Durumları ağır olan yaralılar ilk etapta gelen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Şehirde yağış sebebiyle yolların kapalı olması da tahliye çalışmalarını engelliyor.

Suudi yetkililerin verdiği bilgiye göre, feci kazada toplam 62 hacı adayı hayatını kaybederken, 30 hacı adayı ise yaralandı.

Resmi olmayan bilgilere göre, hayatını kaybedenler arasında 2 Türk hacı adayı olduğu 15 Türk hacı adayının da yaralı olarak hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. 

Suudi yetkililer henüz bir açıklama yapmazken ölenlerin kimlikleri ve hangi ülkeden olduklarının bilgisini yarın verileceği belirtildi.

Bir buçuk saat süren sağanak yağışta Mekke caddeleri sular altında kaldı. Alt yapısı olmayan Mekke'de insanlar sokaklarda bellerine kadar sular içerisinde güçlükle yol aldı. Çok sayıda araç yolda kaldı. Çevredeki ambülansların Harem bölgesine gidişleri de trafik sebebiyle güçlükle yapıldı.



İHA