Fransa’nın başkenti Paris’te gece saatlerinde 6 farklı noktaya saldırı düzenlendi.

Konser salonunun, stadyumun ve restoranın da aralarında bulunduğu noktalara eş zamanlı olarak düzenlenen kanlı saldırıda en az 153 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan saldırıda, Bataclan Konser Salonu’na baskın yapan saldırganların 87 kişi öldürdüğü, çok sayıda kişiyi rehin aldığı belirtildi. Restoranda da 5 kişinin öldürüldüğü baskını düzenleyen 8 saldırgan öldürüldü.

Yetkililer, kaosun hakim olduğu bölgede yaşayan halkın evlerinden çıkmaması uyarısında bulunurken yaklaşık bin 500 askeri personelin de bölgeye yönlendirildiği aktarıldı. 40 kişinin de Paris’in diğer bölgelerinde öldürüldüğünü aktaran yetkililer, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in de bulunduğı ulusal bir stadyuma düzenlenen saldıra ise en az 200 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırının ardından bölgedeki metro istasyonu ulaşıma kapatılırken, okulların, üniversitelerin ve birçok binanın kapalı olması talimatı verildi.