Dünyanın nüfus bakımından en küçük ülkesi konumundaki 56 kişilik nüfuslu Pitcairn Adası vatandaşlarından 6 kişi THY filosunda pilot olarak uçuyor.
Birleşik Krallık'a bağlı Büyük Okyanus'un güneyinde 47 kilometrekare yüzölçümüne sahip volkanik kökenli ada olan Pitcairn Adaları pasaportuna sahip dünyada 400 kişi bulunuyor. 

THY'de 41 ülkeden toplam 448 yabancı pilot uçarken Yunan uyruklu pilotlar şirkette tüm zamanların rekorunu kırdı. Geçtiğimiz yıl 53 Yunanistan vatandaşı pilot uçarken bu sayının 67'e çıkması dikkat çekti.

235 uçağı bulunan ve halen 105 ülkede 243 noktaya yaptığı uçuşla dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi THY'de 2 bin 938 pilot görev yapıyor. THY de büyümeye paralel olarak, uçmak için başvuran yabancı pilot sayısı sürekli artıyor. Geçen yıl 357 yabancı pilotun çalıştığı THY'de artık 41 ülkeden 448 yabancı pilot uçuyor.

Yabancı pilotlar arasında en dikkat çekici olan da Birleşik Krallık'a bağlı 56 kişilik nüfusuyla dünyanın en küçük ülkesi olan Pitcairn Adaları pasaportu taşıyan 6 pilotun bulunması. Tahiti'nin 2 bin 170 km güney doğusunda yer alan Büyük Okyanus'un güneyinde volkanik ada Pitcairn Adaları, 1767'de İngiliz deniz subayı Philip Carteret tarafından keşfedilirken adını burayı ilk gören denizciden aldı. Pitcairn Adası dışında, üzerinde yerleşme bulunmayan Oeno, Henderson ve Ducie adalarıyla beraber Birleşik Krallık'a bağlı Pitcairn Adaları Denizaşırı Toprağı'nı oluşturuyor. Pitcairn Adaları pasaportlu dünyada 400 kişi bulunuyor ve ülkenin yüzölçümü ise 47 kilometrekare.

Türk Hava Yolları filosunda geçen yıl 53 Yunanistan vatandaşı pilot uçarken bu sayı şirkette rekor tazeleyerek 67'e çıktı. Birinci sırada yer alan Yunanistan'ı, İspanya 49, İtalya 49, Almanya 45, Hollanda 33 pilot takip ediyor. (Habertürk)