Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye’ye operasyon konusunda Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenlik ekibiyle seçenekleri görüştüğünü ve henüz bir karara varmadığını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye’ye operasyon konusunda Başkan Barack Obama’nın ulusal güvenlik ekibiyle seçenekleri görüştüğünü ve henüz bir karara varmadığını söyledi.Suriye’de kimyasal silah kullanılarak yüzlerce kişinin öldürülmesinin ardından ABD’nin Suriye’ye düzenlemesi beklenen operasyon hakkında Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Başkan Obama’nın ulusal güvenlik ekibiyle ve diğer ülke liderleriyle görüşmelerini sürdürdüğünü söyleyen Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Obama’nın bir karara vardığı zaman açıklamayı kendisinin yapacağını belirtti. ABD’li yetkililerin de kimyasal silah kullanımına ilişkin kendi raporlarını hazırladığını söyleyen Carney, bu raporun gelecek yeni bilgi ve veriler ışığında önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve açıklanacağını kaydetti.

Uluslararası normların ihlal edilerek kimyasal silah kullanılmasının elbette bir karşılığı olacağını ifade eden Sözcü Carney, bir soru üzerine gözden geçirilen seçenekler arasında rejim bulunmadığını söyledi.