Gerek Boyabat Devlet Hastanesinde gerekse Durağan Devlet Hastanesinde doktor yokluğu vatandaşı pes dedirtti.

Özellikle doğum doktorunun olmaması olsa da anestezi uzmanının bulunmaması vatandaşlarımızı mağdur etmeye şikayetler artmaya başlamıştır.

Güzel ve kaliteli binaların yapılıyor olması hizmetin tam ve sağlıklı olduğu anlamına gelmez.

Özellikle gösterişli binaları dolduracak olan içindeki doktor sayısı ve uzman kadroların yer almasıdır.

Görülen o ki binalar güzelleşiyor ama içi boş olunca vatandaş çareyi komşu il ve ilçelere gitmekte arıyor.

Son dönemlerde özellikle Durağan ve Boyabat üçgeninde devlet hastanelerinde doğum doktorunun olmaması, Sinop’tan geliyor olması hasta yakınlarını perişan etmekte bir çok tartışmanın da fitilini ateşlemektedir.

Bu durum böyle gitmemelidir.

Özellikle yörenin ihtiyaçları dikkate alınarak acil vakalara müdahele edebilecek kadroıların derhal bu bölgelerde görevlendirilmesi önem arz etmektedir.

Önceden Durağan Devlet Hastanesine uzman isterken artık Boyabat Devlet Hastanesininde yeterli saydıa uzman doktorla hizmet verememesi ciddi sıkıntıların oluşmasına, vatandaşaın mağduriyetine yol açtığı gerçektir. Sinop’tan taşıma suyla değirmen döndürmeye kalkanlar aslında değirmenin taşlarında kendilerini öğütmektedir.

Gerek Boyabat gerekse Durağanda ikitdar cephesi de hastanelere alınacak kadrolarla ilgilenmekten doktor açığını görmemekte, ihtiyaçları tespit etmekte zorlanmaktadır.

Yeni hastanelerle birlikte doktor sekreterleri alımları da siyasetin en temel gündem maddeleri olması nedeni, ile doktor eksiği şimdilik gözlerden uzak beklemeye alınmış vatandaşın durumu ise içler acısıdır..

Haberiniz olsun istedim..

Millet doktor, siz sekreter kadrosu bekliyorsunuz..

Unutmayın ki; kadroyu sağlayan nufüs, hizmeti sağlayan ise iktidar, iktidarı sağlayan ise vatandaşın derdine uzanan eldir.