Sinop'tan 1 Aralık 2016 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Sinop İl Müftülüğü organizasyonunda kutsal beldelere umre ziyareti için giden 94 kişilik Sinop kafilesi, ibadetlerini tamamlayarak Sinop'a döndü. 

Sinop Havalimanı'nda yapılan karşılama sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı.  Karşılamada konuşan Sinop il Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan “Kutsal beldelere umre ziyareti için Diyanet İşleri Başkanlığı Sinop İl Müftülüğü organizasyonu çerçevesinde Sinop genelinden 94 kişi dualarla uğurlanmıştı. İlk olarak Peygamber Efendimiz'in bulunduğu Medine-i Münevvere'ye giden Sinop kafilesi, buradaki 4 günlük ziyaret ardından Mekke-İ Mükerreme'ye geçti. Burada da 16 gün kalan vatandaşlar, umre ibadetlerini yerine getirdi. Umre ziyaretini tamamlayan kafile,  dün Mekke-i Mükerreme'ya gözyaşlarıyla veda ederek bu gün Sinop'a döndüler” dedi.

Sinop Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılanan umrecilerin, aileleriyle buluşması da oldukça duygusal oldu. Kafileye başkanlık eden Durağan İlçe Müftüsü Safi Çınar dolu dolu bir umre programı yaşadıklarını ifade ederek. 20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Medine-i Münevvere'ye, ardından da Mekke-i Mükerreme'ye geçtiklerini, mukaddes bir görevi yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Çınar; “Cenab-ı Hak gidemeyenlerde en yakın zamanda o kutsal mekanlara gitmelerini nasip eylesin. Umrecilerimizin ibadetlerini yerine getirime hususunda ve diğer işleri ile ilgilenen grup hocalarımız Sinop İli Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Sinop İli Durağan İlçesi Fatih Camii İmam Hatibi Dursun Yıldırım’a fedakarane çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

 
Editör: Vitrin Haber