Sinop'tan 13 Kasım 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı Sinop İl Müftülüğü  organizasyonu ile kutsal beldelere umre ziyareti için giden 100 kişilik Sinop kafilesi, ibadetlerini tamamlayarak Sinop'a döndü.

Sinop Havalimanı'nda yapılan karşılama sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı.  Karşılamada konuşan Sinop il Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Emin Kaplan “Kutsal beldelere umre ziyareti için Diyanet İşleri Başkanlığı Sinop İl Müftülüğü  organizesinde Sinop genelinden 100 kişi dualarla uğurlanmıştık. İlk olarak Peygamber Efendimiz'in bulunduğu Medine-i Münevvere'ye giden Sinop kafilesi, buradaki 6 günlük ziyaret ardından Mekke-İ Mükerreme'ye geçti. Burada da 14 gün kalarak umre ibadetlerini yerine getirdiler. 02 Aralık akşamı Beytullah’da veda tavaflarını yapan umrecilerimiz göz yaşları ile mübarek beldelere veda ettiler. Bizler biliyoruz ki her nekadar kendileri burada olsalar da gönülleri Beytullah’da kaldı. İbadetlerini vazifelerini tamamlayan umrecilerimiz Elhamdülillah salimen ilimize döndüler. Cenab-ı Hak Umrecilerimizin umelerini mebrur eylesin. Gidemeyenlere de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin” dedi.
Sinop Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılanan umrecilerin, aileleriyle buluşmasında duygusal anlar yaşandı. Kafileye başkanlık eden Ayancık İlçe Müftülüğü Murakıbı Adem Torluoğlu ise şunları söyledi. “Rabbime şükürler olsun ki dolu dolu bir umre programı yapmayı bizlere nasip etti. 20 günlük umre ziyareti kapsamında ilk olarak Medine-i Münevvere'ye, ardından da Mekke-i Mükerreme'ye geçtik, Elhamdülillah salimen de döndük. Cenab-ı Hak bu güzel mekanlara gidemeyenlere bir an evvel giderek bu güzel duyguları yaşamalarını nasip eylesin. Bizlere de tekrar gidebilmeyi nasip eylesin. Umrecilerimizin ibadetlerini yerine getirime hususunda ve diğer işleri ile ilgilenen grup hocalarımız Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Durağan İlçe Müftülüğü Emekli İmam Hatibi Dursun Yıldırım’a Bayan İrşad Görevlisi Esma Ak’a fedakârane  çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.” 

Umreciler ise Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonunun gayet iyi olduğunu belirterek; “Otellerimizin Beytullah’a yakınlığı bizim için çok iyi oldu. Konaklama yerlerimiz ve nakillerimizde kullanılan araçlar kaliteli hizmetin birer parçasıdır. Bu güzel ve kaliteli hizmeti bizlere sunan başta Diyanet İşleri Başkanlığımı başta olmak üzere Sinop İl Müftülüğümüze, Kafile Başkanımız Adem Torluoğlu hocamıza, başımızda görevlilerimiz Uzungürgen Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem Ünal ve Sinop’un Durağan İlçesi Emekli İmam Hatib Dursun Yıldırım’a ve bayan İrşad Görevlisi Esma Ak’a   fedakarane bir şekilde görevlerini yerine getirdiklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Editör: Vitrin Haber