Sinop’tan 2015 yılının ilk kafilesi olarak kutsal topraklara gitmeye hazırlanan umreciler, bulaşıcı hastalıklara karşı korunmaları amacıyla aşı oldu.

Sinop İl Müftülüğünün Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen ve Sinop Halk Sağlığı Müdürlüğü görevli doktorları tarafından, menenjit ve polyo aşısı olan 49 umreci Ocak ayı içerisinde kutsal topraklara gidecek.

Aşı programı sırasında bir açıklama yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan; “Umrecilerimiz sağlıklı ve huzurlu bir şekilde vazifelerini ifa etmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken tüm önlemleri almıştır. Umrecilerimizin sağlıklı bir şekilde gitmeleri ve ibadetlerini en güzel şekilde eda ederek yine ailelerine sağlıklı bir şekilde geriye dönmeleri bizim en büyük arzumuzdur. Bu çerçevede vatandaşlarımıza kutsal topraklardaki iklimden, hastalıklardan etkilenmemeleri için Sağlık Bakanlığımızla iş birliği içerisinde koruyucu aşılarını yaptırıyoruz. Umreye gidecek olan bütün vatandaşlarımızın bu seminere katılmasını temenni ediyor, kutsal topraklara uğurlayacağımız Umrecilerimize şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

Aşı olan umreciler ise; “Bugün aşımızı olduk. Sağlık açısından bu aşının olması çok önemli. Farklı bir coğrafyaya gideceğiz. İlgililere çok teşekkür ediyoruz. Grup hocamız Ekrem hocamızdan çok memnunuz. Heyecanımız şimdiden başlamış durumdadır. Emeği geçen bütün herkese dua edeceğiz inşallah” diyerek çıkacakları yolculuğun heyecanını yenmeye çalıştılar.

9-12 Ocak tarihleri arası 14 günlük Normal Umre tipiyle Umreye gidecek olan vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Ocak ayının başlarında bir seminer düzenleneceği öğrenildi

Editör: Vitrin Haber