Sinop’un da içinde bulunduğu birçok ilden toplam 194 kişiden oluşan 2014 yılının ilk hacı kafilesi Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan yola çıktı. 

Türkiye'de bu yıl 61 bin 300 kişinin hacca gideceği öğrenilirken 194 kişiden oluşan ilk hacı kafilesi ise Samsun Çarşamba Havaalanı'ndan Türk Havayolları'na ait uçakla saat 10.50'de Medine'ye yola çıktı. Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Artvin, Trabzon, Rize, Tokat ve Amasya illerinde ikamet eden 194 hacı adayı Samsun Çarşamba Havaalanı'nda aileleriyle vedalaşırken duygu dolu anlar yaşandı. Ordu Kabataş'ta ikamet eden Mustafa Bülbül (66) ve Ali Rıza Bülbül (77) kardeşler 8 yıldır hac kurası için sıra beklediklerini belirterek "Kardeşimiz hacca gidecekti. Aslında biz onu gönderecektik. Kardeşimiz ölünce biz hacca gidiyoruz" dediler.

Samsun'un İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Akyüz (55) ise, "8 yıldır hacca gitmek için kuranın çıkmasını bekliyorduk. Allah nasip etti ve bu günleri nasip etti. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

Samsun'dan yola çıkan ilk hacı kafilesinin önce Medine'ye gidecekleri, Medine'de 9 gün kaldıktan sonra diğer hac bölgelerini ziyaret edecekleri öğrenildi.

Editör: Vitrin Haber