Sinop İl Müftüsü Yalçın Topçu, Yaz Ku'ran Kursları'na 'Çocuk Üniversitesi' vasıtasıyla verilen destekten dolayı Sinop Üniversitesi Rektörlüğü'ne teşekkür ziyaretinde bulundu. 
 
Beraberinde ki Merkez Alaaddin Camisi İmam Hatibi Abdullah Güney ile birlikte Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ile makamında bir araya gelen Müftü Yalçın Topçu, Yaz Kur'an Kurslarının önemine işaret ederek, bu bağlamda verilen desteğin gelecek nesiller açısından önemli olduğunu söyledi. 
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Recep Bircan ise Sinop Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Üniversitesi'nin önemine değindi. Bircan; "Ekranlarda gördüğümüz bazı sanatçılar sanat geçmişlerini ifade ederken, çocukluk döneminde katıldıkları müsamereleri dile getirirler. Çocuk Üniversitesi mantıksız gelebilir, ancak üniversite fikrinin çocuklarımıza aşılanması noktasında bu projeden beklentimiz çok büyük" dedi.
 
Sinop Üniversitesi ile yürütülen çalışmada üç günlük program çerçevesinde iki gün Eğitim Fakültesi bünyesindeki Çocuk Üniversitesi'nde kursiyer çocuklara sunumlar yapılmış, programın son gününde ise Su Ürünleri Fakültesi'nde yürütülen laboratuar çalışmaları hakkında Kur'an kursu öğrencilerine geniş bilgiler verilmişti.
Editör: Vitrin Haber