Slovakyalı 19 yaşındaki genç kadın Ayancık'ta İslamı seçerek Müslüman oldu. 

Bir süre önce Ayancıklı Adem Doğan ile hayatını birleştiren ve ardından İslam dininden oldukça etkilenen Slovakya vatandaşı Josefina Doğanova Müslüman olmak istedi. 

Eşi ile birlikte tatil için geldikleri Ayancık'ta İlçe Müftülüğü’ne gelen Josefina Doğanova'yı makamında misafir eden İlçe Müftü Vekili Burhan Tufan, henüz Türkçe bilmeyen genç kadına eşi aracılığı ile Almanca  olarak İslam dininin iman esasları ve ibadetler ile ilgili temel bilgileri anlattı. 

İhtida merasimi Josefina Doğanova'nın Kelime-i Şehadet getirmesi ve dua ile son buldu. İlçe Müftülüğü tarafından ‘İhtida Belgesi’ takdim edilen Josefina Doğanova ‘Elif’ ismini aldı. Elif'e Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye edildi.

Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Slovakyalı Elif, bir süredir İslam dinine ilgi duyduğunu, araştırma yaptığını, Müslümanlığı benimsediğini ve tüm kalbi ile Müslümanlığa inandığını ifade etti.

Müslümanlığı kabul etmesiyle birlikte şua itibariyle günahsız ve pırıl pırıl bir halde olduğunu belirten İlçe Müftü Vekili Burhan Tufan, Slovaklayı gelini kararından dolayı tebrik ederek, iki cihan saadeti diledi.






Editör: Vitrin Haber