İncedayı Mah.Camiindeki Yaz Kur’an Kursları açılış programına Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu İmam Hatipler ve Öğrenciler katıldı.

Açılış Programında bir konuşma yapan Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Yaz Kuran Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hazırlanan eğitim-öğretim programı uygulanacağı ve 'sevgi' temasının işleneceği belirterek, Çocuklarımız Yaz Kur’an Kursları sayesinde gelişmekte ve manevi doyumlarına ulaşmaktadırlar. Çocuklarımızın, Kur’an eğitiminin yanı sıra, dini bilgiler, sportif ve kültürel faaliyetlerde de bulunmaları, kurslarımızın ne kadar önemli ve gerekli olduğunun bir göstergesidir. Geleceğimizin aydınlık yarınları olan yavrularımızın, birlik, dirlik ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç hissedilen günümüzde manevi doyumla yetişmeleri ve yetiştirilmeleri son derece önemlidir. Değerli velilerimizden ricamız, bizler çocuklarımızın eğitimine son derece önem vermekteyiz. Sizler de yavrularımızı Kurslarımıza gönderiniz ve bizzat ilgileniniz. Görmüş olduğu eğitimin yeterli olup olmadığını kontrol ediniz. Bizler yavrularımızı anne baba şefkati ile bağrımıza basmaya hazırız ve istekliyiz. Huzurlu mutlu toplumlar, nesillerini iyi yetiştirmeleri halinde meydana gelirler. Bizler bu mutlu nesilleri yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sinop İl Müftüsü Erkan sözlerini çocuklara hitaben “Sevgili çocuklar, kurslarımızda çok eğlenceli, keyifli zamanlar geçireceğinizi biliyorum. Eğlenerek öğrenmenin hazzına varacaksınız. Kurs süresince değişik etkinlikler yapacağız. Şimdiden hepinize başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum” diyerek tamamladı.
2016 yaz Kuran kursları üç dönem halinde yapılacak. Birinci dönem 20 Haziran-15 Temmuz, ikinci dönem 18 Temmuz-5 Ağustos, üçüncü dönem ise 8 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.
 
Editör: Vitrin Haber