Sinop İl Müftülüğü tarafından Merkez Alaaddin Camii başta olmak üzere il genelinde bulunan bütün camilerimizde mevlid kandili coşkuyla idrak edildi.

Akşam namazını müteakiben Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program mevlid okunması ile devam etti. Mevlid programından sonra günün mana ve önemi hakkında konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi “ Cenab-ı Hakk’a Hamd_olsunki bizleri İman Şerefi ile müşerref kılarak Hz.Muhammed Mustafa (sav)Efendimize ümmet eyledi. Bizler Rasülüllah (sav) Efendimizin Cenab-ı Hak tarafından getirdiklerini uyarak, emirlerini yerine getirmek suretiyle nehiylerinden kaçınmak suretiyle, Rasülullah (sav) Efendimizin sünneti seniyyelerine uyarak, Cenab-ı Hakk’a kulluğumuzu yerine getirirken Rasülüllah (sav) Efendimize ittibağımız isbat etmiş oluruz.

Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de “Size öyle bir peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” buyrulur. Peygamber Efendimiz (sav)’in adalete ve merhamete dayalı kuşatıcılığı birlikte yaşadığı ashabına olduğu kadar, gelecek ümmetini de kapsar. O’nun sözleri, insanı özüyle tanıştıran, kendisiyle barıştıran, tabiatla kaynaştıran, Rabbimize yönelten hatırlatıcı düsturlardır. Onun hayatı bizim için insafın, vicdanın, affın, sabrın, hoşgörünün ve şefkatin örnekliğidir. Bu yıldan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımız Peygamber Efendimiz (sav)in doğum haftasını Mevlid Kandilinin içinde bulunduğu hafta içerisinde kutlayacaktır. Bu haftanın ismi de Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlenmiştir. Cenab-ı Hak bizleri Rasülüllah (sav) Efendimizin izinden ayırmasın ”dedi.

Programın ardından kılınan yatsı namazından sonra tebrikleşerek program sona erdi.

 
Editör: Vitrin Haber