Sinop'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara pilav, et ve ayrandan oluşan 'Kutlu Doğum Aşı' dağıtıldı.  

Sinop'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenen çeşitli programlarla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Sinop İl Müftülüğü'nce Aşıklar Parkı'nda Sinoplulara etli pilav ikramında bulunuldu. Kutlu Doğum Aşı dağıtımı İl Müftüü Mustafa Erkan'ın yaptığı dua ile başladı. Müftülük çalışanlarının görev aldığı pilav dağıtımı sırasında renkli görüntüler yaşandı. Parkta oluşturulan standların üzerine yerleştirilen kazanların önünde uzun kuyruk oluşurken, etkinlikte yaklaşık bin 500 kişiye Kutlu Doğum Aşı ikramında bulunuludu. Pilav dağıtımı için 150 kilo pirinç ve 120 kilogram et kullanıldığı öğrenildi. 

Yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel olarak Sinop'ta Kutlu Doğum aşı dağıttıklarını belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, etkinlik hakkında bilgi verdi. Erkan; "1989 yılından bu yana 14-20 nisan tarihleri arasını Kutlu Doğum Haftası olarak kutluyoruz ve her yıl da değişik bir konuyu toplumumuzun nazarına sunuyoruz. Bu yıl da Peygamberimiz ve Birlikte Yaşama Ahlakı konusunu tema olarak işliyoruz. Elhamdülillah yurt içi ve yurt dışında düzenlenen bir çok programla bu konuyu toplumumuzun gündemine getirdik. Sinop'ta da bir çok etkinliği gerçekleştirdik. Bu gün de burada Kutlu Doğum etkinliklerinden birisini yapıyoruz. Şu anda Kutlu Doğum Aşını vatandaşlarımıza ikram ediyoruz" dedi. 

İl Müftüsü Mustafa Erkan, toplumun tüm kesimlerine birlikte yaşama ahlakına uygun yaşamayı dileyerek konuşmasını tamamladı.  Erkan etkinlik sırasında görevlilere birlikte Kutlu Doğum Aşı dağıttı.
Editör: Vitrin Haber