Sinop Alaaddin Camisi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında cuma namazı çıkışı vatandaşlara 'Kutlu Doğum Aşı' ikram edildi.

Sinop'ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenlenen çeşitli programlarla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Sinop İl Müftülüğü'nce Alaaddin Camisi'nde cemaate etli pilav ikramında bulunuldu. Öğretmenevi personelinin ve müftülük çalışanlarının görev aldığı pilav dağıtımı sırasında renkli görüntüler yaşandı. Tarihi caminin bahçesine kurulan üç ayrı kazanın etrafında vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, yaklaşık 3 bin kişi tarihi caminin bahçesinde pilav yedi. Programa katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ile Belediye Başkanı Baki Ergül'e de vatandaşlarla birlikte kutlu doğum aşı ikram edildi.  


Etkinliğin geleneksel hale getirildiğini belirten İl Müftüsü Mustafa Erkan, programa icabet eden tüm vatandaşlara teşekkür etti. Mustafa Erkan; "Bu mübarek cuma gününde Kutlu Doğum Hftası vesilesiyle vatandaşlarımıza 'Kutlu Doğum Aşı' ikramında bulunduk. Pazartesi gününden itibaren başlattığımız etkinliklere, vatandaşlarımızdan büyük teveccüh alıyoruz. Vatandaşımız programlarımıza akın akın iştirak ediyorlar ve büyük bir akın var. Haftamızın ana teması 'din ve samimiyet'. Biz bu yıl Peygamberimiz Aleyhisselatü Vesselamın, ihlasını ve samimiyetini, yüce dinimizin ihlasa ve samimiyete verdiği önemi insanlarımıza anlatmaya gayret ediyoruz. Niyetlerimizi, amellerimizi, ibadetlerimizi, insan ilişkilerimizi daha sağlam bir zeminine oturtacağız. Hem yüce Rabbimizin rızasına uygun bir hayatı yaşayabileceğiz, peygamberimizin şefaatini hak edebilecek bir ümmet olmanın gururunu yaşayabileceğiz, hem de birbirimizle münasebetlerimizi daha sağlıklı yaşayacağız. bu bizi güzel bir toplum olmaya götürecek. Güzel toplumlar, birbirlerinin hak ve hukuklarına riayet eden toplumlardır. Biz bu vesileyle inşallah bu hafta etkinliklerimizi ayın 20'sine kadar sürdüreceğiz. Peygamberimizi ve onun güzel ahlakını bu süreç içerisinde toplumumuzun bütün kesimlerine anlatmaya çalışacağız. Ben vatandaşlarımızın bu katılımlarına çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Editör: Vitrin Haber