Sinop'ta müftülük tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Gecesi' ve 'Peygamberimiz-Din-Samimiyet' konulu konferans büyük bir katılımla gerçekleşti. Gecede vatandaşlar salona sığmadı.

Cuma  akşamı saat 20:00'da başlayan programın girişinde vatandaşlar dağıtılan gül, çikolata ve hediye kitaplarla karşılandı. Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi'de salonun girişinde vatandaşlara lokum ikramında bulundu. Binlerce gülün ve kitabın dağıtıldığı organizasyon saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve din görevlisi Ersin Uçar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Yaptığı açılış konuşmasında programa icabet eden tüm vatandaşlara teşekkür eden İl Müftüsü Mustafa Erkan, insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen bütün peygamberlerin ortak özelliklerinden birisinin sıdk, doğruluktur, samimiyet ve ihlas olduğunu söyledi. Peygamber efendimizin ümmetinin de Hazreti Allah ile ve birbirleriyle olan ilişkilerinde samimi olması gerektiğini vurgulayan Müftü Erkan; "Toplumumuzun huzuru, mutluluğu, yalansız, riyasız, hasetsiz bütün kötü durumlardan uzaklaşacağı güzel bir ömürle gerçekleşecektir” dedi. İl Müftüsü Erkan'ın konuşması ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi. 

Peygamberimizin hayatını okuyalım!
'Peygamberimiz-Din-Samimiyet' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Peygamber efendimizin hayatından örnekler verdi. Peygamber efendimizin sünnetine uymanın önemine değinen Salman, her müminin başta 'oku' emrini yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti. Yüksel Salman; "Millet olarak ne yazık ki az okuyan bir milletiz. Az okuyor çok televizyon izliyoruz. Her din kardeşimizin Hz. Peygamberin hayatını kesinlikle okuması gerekmekte. Efendimize olan samimiyeti göstermenin en önemli göstergesi onun sünnetine sarılmaktır. Onun bize getirdiği, hayatın her safhasında bize ne getirdiyse onları öğrenmek ve yaşamak zorundayız. Ancak o zaman efendimize olan samimiyetimizi ifa etmiş oluruz. Kutlu doğum Haftası münasebetiyle şu anda her birimizin her gün en az 10 tane 20 tane selatu selam getirmeliyiz. Hz. Peygamber, 'Bana kıyamet gününde en yakın olanınız, bana en fazla selatu selam getireniniz olacaktır' buyuruyor. Onun için değerli kardeşlerim bu haftayı da vesile kılıp Peygamberimizin sünnetlerini öğrenmek için özel gayret gösterelim" diye konuştu.

Konser büyük ilgi gördü
Büyük ilgiyle izlenen konferans ardından Sinop İl Müftülüğü ile Ereğli Müftülüğü tarafından oluşturulan Musıki Korosu'nca 'Tasavvuf Musıkisi' konseri duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Konser bitiminde koro üyeleri dakikalarca ayakta alkışlandı. Programın sonunda hafta etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. 

Geceye; Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, Sinop'un kanaat önderlerinden Sabri Gökmen Hocaefendi, ilçe müftüleri, kurum müdürleri, fakültelerin dekanları, STK temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi. 

Editör: Vitrin Haber