Hz. Mevlana Celaleddin –i Rumi’nin 743. Vuslat Yıl Dönümünü Anma Haftası Münasebetiyle; Sinop Gençlik Merkezi ve Kredi Yurtlar Kurumunun ortaklaşa hazırlayıp sunduğu Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerin desteği ile hazırlanan Hz. Mevlana’yı anma etkinlikleri gençlerimizin ve halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. 

Sinop Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü tarafından çizilen ve Gençlik Merkezince oluşturulan Mevlana konulu resim sergisi büyük ilgi gördü. 
Sinop Gençlik Merkezi konferans salonunda 08 Aralık 2016 Perşembe akşamı sunuculuğunu Ali Zorlu’nun yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Sinop İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bilal Aslan’ın Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle program başladı.

Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr Fatih Aman’ın Hz. Mevlana’nın fikirleri ve eserleri hakkında konuşmasının ardından Sinop Gençlik Merkezinde müzik kulübü eğiticisi İbrahim Kocabıyık’ın ney dinletisine Selçuk Şallı’da ilahileriyle eşlik etti. Programın akışı İlahiyat öğrencisi Sertaç Akyol ve Ali Zorlu’nun şiir okumasının ardından, İlahiyat öğrencisi Habib Tekinoğlu tarafından muhteşem bir sema gösterisi gerçekleştirildi. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan sema gösterisi programı izleyen seyircilerden büyük alkış aldı.

Program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve Gençlik Merkezi Müdür Vekili Savaş Gökmen’in teşekkür konuşmasıyla son buldu. Program sonrasında Has Odada programla ilgili hasbihal edildi.
Editör: Vitrin Haber