Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi üyeleri ile yakınları sömestr tatilini umrede geçiriyor. Geçen ay Eğitim Bir-Sen Sinop Şubesi ile TEKŞEN Turizm arasında imzalanan protokol ardından oluşturulan 127 kişilik umre kafilesi dualarla kutsal beldelere uğurlandı. 

Kafilenin hareketi öncesi, Kaleyazısı Mehmed Ağa Camisi önünde uğurlama merasimi düzenlendi. Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in yaptığı dua ardından cami önünden hareket eden otobüsler kafileyi Sinop Havalimanına götürdü. 
Burada konuşan kafile başkanı Engin Balcı, "Çok mutluyum, çok huzurluyum çünkü Allah'ın Habibi'nin, yani en sevgilisinin yanına gidiyoruz. Sinop için Türkiye için dünyadaki tüm Müslümanlar için bol bol dua edeceğiz. Hastalığı olanların, derdi olanların derdi ne varsa orada Mevla’mızdan isteyeceğiz. Çünkü Allah buyurdu ki 'Kabe-i Muazzama’ da yapılan dualar geri çevrilmez.' Duaların geri çevrilmediği bir yere gidiyoruz. İnşallah Sinop’umuz için tüm insanlık için hayırlara vesile olması için dualarımızı yapacağız" dedi.

Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Ramazan Çelik’te, şubeleri ile TEKŞEN Turizm arasında imzaladıkları anlaşma gereği üye ve yakınlarından oluşturulan 127 kişilik kafilenin sömestr tatilin kutsal beldelerde geçireceğini söyledi.  
TEKŞEN Turizm adına konuşan Cahit Şen'de, TEKŞEN’in kutsal beldelere ziyaretlerinde ki bilgi ve tecrübesini bu kafilede de göstereceğini belirterek, "Sinop'un güzide şahsiyeti, emekli imamlarımızdan Engin Balcı'nın kafile başkanlığında 8 gün Mekke, 2 gün de Medine de olmak üzere toplam 10 gün o manevi iklimi doya doya yaşayacağız" diye konuştu. 

Kafile hava limanındaki işlemlerin ardından Cidde'ye hareket etti. Eğitimciler ve yakınlarından oluşan umre kafilesi 30 Ocak tarihinde yurda dönecek. 

Bu bir 'Advertorial'dir.
Editör: Vitrin Haber