Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu sözlü sınavı kazanan ve Sinop’a atanan Sözleşmeli İmam-Hatip ve Kur’an Kursu Öğreticileri İl Müftülüğüne gelerek müracaat ettiler.

Atamalar ile ilgili konuşan İl Müftü V. Abdullah Söylemez “Sinop İli ve İlçelerde 200’e yakın boş kadro bulunmaktaydı. Bundan dolayı vatandaşlarımız da biz de sıkıntı yaşıyorduk. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en son atamada Sinop’a 105 İmam-Hatip ve 10 Kur’an Kursu atama yapması neticesinde boş camilerimiz Kur’an Kurslarımız görevlisine, vatandaşlarımızda İmam Hatiplerine ve Kur’an Kursu Öğreticilerine kavuştu. Atanan İmam Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri en geç 12-23 Mart 2018 tarihleri arasında Sinop İl Müftülüğüne evrakları ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatlarını yapanlar haklarında yapılan güvenlik soruşturmalarının akabinde görevlerine başlayacaklardır. Cenab-ı Hak yeni atanan görevlilerimize kendi rızasına uygun hizmetler yapmayı nasip eylesin” dedi.

Atanan İmam Hatipler ve Kur’an Kursu Öğreticileri ile birlikte Sinop’ta 105 köy ve mahalle,10 Kur’an Kursu görevlisine kavuşurken, hali hazırda 80 camide İmam Hatip açığı bulunuyor.
Editör: Vitrin Haber