Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından kutlu doğum haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum haftası münasebetiyle düzenlenen program büyük ilgiyle izlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa Vali yardımcısı Ekrem Yaman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşları ve sendika temsilcileri, okul ve kurum yöneticileri, öğretmenler, öğrenci ve veliler katıldı. 

10. Sınıf öğrencisi Muhammed Ali Aslan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda okul faaliyetlerin tanıtıldığı sunum gerçekleştirildi. Daha sonra kürsüye gelen okul müdürü Şükrü Eraltan bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmada İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntıların nedeninin  İslam’da değil, insanların Müslümanlığında olduğu, çarenin yine Kur’an’a ve hadis-i şeriflere dönmekte olduğu vurgulandı.

Yapılan konuşmanın ardından “Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu sinevizyon gösterisi izlendi. Okul ilahi korosunun sunduğu ilahilerin ardından, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Büşra Kocaman’ın okuduğu “Seccaden Kumlardı” isimli Naat seslendirdi. Okul içinde yapılan 40 hadis ezberleme yarışmasında dereceye girenlere plaketleri n takdim edilmesinin ardından program sona erdi.  
Editör: Vitrin Haber