Sinop Üniversitesi'nin sağladığı otobüslerle üniversiteye götürülen miniklere, 3 gün boyunca öğretim görevlileri tarafından üniversitenin birimleri tanıtılırken, çeşitli eğitimler de verildi.  

Gezinin ilk gününde Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde oluşturulan Çocuk Üniversitesi'nde eğlenceli anlar yaşayan minikler uygulamalı üç boyutlu resim atölyesine hayran kaldı. Astranomi başta olmak üzere bir çok konuda farklı bilgiler edinen öğrenciler gezinin son gününde Su Ürünleri Fakültesi'ne gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında avcımık ve dalış, balıkçılık ve balıkların üremesi konusunda bilgilendirildi. 

Çalışmanın oldukça verimli olduğunu belirten Çocuk Üniversitesi Bölümü Müdürü Yard. Doç. Dr. Hüseyin Eş, "Bölümdeki arkadaşlarımızla süremizin kısıtlı olduğunu biliyorduk. Her öğrenci grubu için en fazla iki saat süremiz vardı. Bu iki saat içinde hem öğrencilerimizi ön yargılardan sıyıracak hem de gönlüne taht kuracak bir çalışma sergilememiz gerekliydi. Bölümdeki arkadaşlarımızın sarf ettikleri yüksek çaba ile bunu yakaladığımıza inanıyoruz" dedi

Projenin öncülerinden Saray Mescidi İmam-Hatip'i Muhammet Başoğlu ise miniklerin uygulamadan son derece memnun kaldıklarını söyledi. Başoğlu; "İlimizde üniversitemizin bulunması çok büyük bir kazanç. Yaz Kur'an Kursu öğrencilerimize hem güzel bir hediye olurken aynı zamanda üniversitemizin sunduğu sayısız hizmetten ve faaliyet alanlarından bir kısmını tanıma fırsatı buldular. Geri dönüşümler çok olumlu yönde oldu .Çocukların gerek kendileri gerekse aileleri sunulan bu faaliyetlerden memnuniyetlerini ve teşekkürlerini ifade ettiler. Bizlerde  bize bu muazzam imkanı sunan sunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Satılmış , Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Eş başta olmaz üzere tüm Sinop Üniversitesi camiasına  çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.