Romanyalı kadın Ayancık'ta İslamı seçerek Müslüman oldu.
 
Geçen hafta Slovakyalı 19 yaşındaki genç kadının Ayancık ilçesinde İslamı seçerek Müslüman olması ardından, daha önce Türk vatandaşlığına geçen Romanyalı 38 yaşındaki Mırala Teodora'da Ayancık'ta İslamla şereflendi.  

Bir süre önce ilçeye yerleşen ve Türk vatandaşlığına geçen Mırala Teodora (38) İslam dinine ilgi duymaya başladı. Daha sonra kararını vererek İslam dinine girmek için İlçe Müftülüğüne gelen Mırala Teodora için şahitlerin huzurunda İhtida Merasimi düzenlendi.  

İlçe Vaizi Onur Artar'ın Bakara Suresinin son ayetlerini okuması ile başlayan merasimde İlçe  Müftüsü Ömer Ergül, Vaiz Burhan Tufan ve Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Kumandaş'ın huzurunda Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman olan Mırala Teodora bu sırada duygusal anlar yaşadı. 

İlçe Müftüsü Ömer Ergül Müslüman olan Romanyalı kadına Allah'ın varlığı ve birliği, İslam dininin iman esasları ve ibadetler hakkında bilgiler verdi. Müslüman olduktan sonra kendi ismi ile kalmak isteyen Mırala Teodora’ya Müftü Ergül tarafından, ‘İhtida Belgesi’, Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali ile Peygamber Efendimizin hayatını anlatan kitap hediye edildi.

Müslümanlığı kabul etmesiyle birlikte şuan itibariyle günahsız ve pırıl pırıl bir halde olduğunu belirten İlçe Müftüsü Ömer Ergül, Romanyalı Mırala Teodora'yı kararından dolayı tebrik ederek, iki cihan saadeti diledi.

Editör: Vitrin Haber