Saray mescidinde yaz kurslarına devam eden öğrencilere yönelik her hafta verilen sosyal eğitim faaliyetleri devam ediyor. Öğrenciler bu hafta kendilerini ziyaret eden Muhasebe Müdürü Canan Taşkaya’dan vergi bilinci konusunda bilgi aldı. 

Saray Mescidinde devam etmekte olan  Yaz Kuran Kursundaki sıra dışı ama özel okullara taş çıkaracak  türden  uygulamalara bir yenisi eklendi. Öğrencilerin  küçük yaşta vergi bilincine kavuşmaları  ve verginin önemini kavrayabilmeleri için  hazırlanan  derste öğrencilere masal kahramanlarımız Nasrettin hoca ve Keloğlan  çizgi filmleri eşliğinde   Muhasebe Müdürü Canan Taşkaya tarafından verginin devletimiz milletimiz  için toplumun her bir bireyi için önemi titizlikle anlatıldı. Yaklaşık kırk dakika devam eden vergi bilinci dersinde  verginin hayatımızın her alanında var olduğu anlatıldı. 
  Konuyla ilgili açıklama yapan Cami Görevlisi Muhammet Başoğlu verginin dini boyutu hakkında bilgiler verdi. Başoğlu; “Birey olarak vermemiz gereken vergiyi vermememiz  haramdır. Peygamber efendimiz Hz Muhammed (S.A.V) haram  kazançla  yapılan  duanın kabul olmayacağını bize haber veriyor. Dinimiz ibadetleri dahi  bedeni ve mali ibadetler olarak gruplandırıyor. Bu anlamda kimse ben bedeni ibadetleri yapayım mali ibadetleri  yapmayayım diyemeyeceği gibi vergi  çalan insan  salih bir Müslümanlıktan da bahsedemez” dedi. 
  
Saray mescidinde yaz boyunca dini ibadetlerin yanı sıra sosyal alanlarda da birçok eğitim verildiğini ve bununda oldukça verimli olduğunu belirten Başoğlu; Mescidimizde spor bilinci, kotra imalatı, tüketici olarak haklarımız, İnternet kullanımındaki dikkat edilmesi gereken hususlar, elektrik ve su israfını önlemeye yönelik tedbirler, trafik bilinci ve son olarak vergi bilincinin devletimiz milletimiz için önemi konularındaki gerçekleştirdiğimiz derslerimizin gerek öğrencilerimiz gerekse veliler tarafından  takdir edilmesi bizim  için  sevindirici. Kalan zamanı en efektif şekilde kullanıp  çocuklarımız için kazançlı bir kurs dönemi olarak kursumuzu tamamlamak istemekteyiz. Bizleri Kırmayıp   büyük emek ve zaman harcayıp  bu sunumları hazırlayan Muhasebe Müdiremiz Canan Taşkaya  hanımefendiye ve yine bizleri kırmayıp alanları ile ilgili bilgileri bizim paylaşan  Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Necdet Kanal, İl Telekom Operasyon Müdürü Emre Temur, Sinop Ticaret İl Müdürümüz Hasan Bayrak, Trafik polisi Engin Şen ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber